Cinci moduri prin care poti crea o bucatarie in stil tranzitional

Cand vine vorba de stilul bucatariei, multi ne dorim sa pastram stilul traditional de odinioara, dar sa beneficiem de avantajele modernismului, intre care minimalismul si eficientizarea spatiului. Cum poti imbina aceste doua stiluri, astfel incat sa transmiti cat mai bine personalitatea ta si sa beneficiezi de o bucatarie functionala?

Stilul tranzitional este un stil hibrid care imbina elementele traditionale cu formele moderne, oferind un ambient sofisticat si atemporal, un mix elegant de texturi, nuante si materiale. Stilul tranzitional pastreaza liniile simple ale modernismului si culorile neutre ale stilului traditional.

Tocmai combinatia de perspective, aparent disonanta, face ca stilul tranzitional sa fie extrem  de popular.

Mobilierul reprezinta fundatia oricarui proiect de design interior si joaca un rol important in crearea unui spatiu in stil tranzitional. O bucatarie creata in acest stil transmite cel mai bine elementele de vechi si nou, contine piese eterogene sau chiar opuse, alese in mod deliberat, dar a caror finisare atenta este menita sa conduca la senzatia de retionalizare si ordonare.

O bucatarie functionala in stil tranzitional poate imbina lemnul in culori neutre, marmura pentru blatul mesei de bucatarie si metalul argintiu pentru incorporarea aparatelor specifice, precum frigiderul sau cuptorul.

Specialistii in mobilier la comanda ai Mobshop.ro spun ca exista 5 puncte cheie prin care orice proprietar poate crea un astfel de spatiu tranzitional:

1.    Amestec de materiale naturale si prefabricate – acesta reprezinta punctul central pentru crearea unei bucatarii tranzitionale. Lemn, marmura, otel inoxidabil, toate se imbina pentru crearea unei bucatarii armonioase.  
2.    Paleta de culori neutre – o pata de culoare este binevenita in orice spatiu, insa o bucatarie tranzitionala va include culori neutre, in nuante diferite. Rezultatul este unul sofisticat si atemporal.
3.    Multitudinea texturilor – lipsa culorilor nu conduce automat la o bucatarie plictisitoare.

Farmecul bucatariilor tranzitionale este creat cu ajutorul texturilor, oferind un interes vizual crescut pentru cei care trec pragul bucatariei.
4.    Dulapurile din lemn – dulapurile minimaliste din lemn in culori calde si manere incastrate sunt un punct de atractie al oricarei bucatarii. Liniile curate si materialele in linii simple echilibreaza spatiul si il fac primitor.
5.    Amestecul de vechi si nou – acesta este, in sensul cel mai larg, definitia stilului tranzitional. Frumusetetea stilului este aceea ca poti imbina elemente vechi si noi, astfel incat sa creezi o bucatarie care exprima ceea ce esti si cum traiesti.

Mobshop.ro realizeaza mobilier pentru bucatarii in stil tranzitional cu ajutorul specialistilor sai, oferind posibilitatea clientilor de a-si redobandi personalitatea casei si de a crea un spatiu deschis si primitor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod