Christian Tour: Pentru a combate depresia de început de an, românii își rezervă sejurul de vară în această perioadă

Peste jumătate din vacanțele la plajă se cumpără în ianuarie
Începutul anului este una dintre perioadele preferate de români pentru a-și rezerva sejurul estival într-o stațiune de litoral din țară și străinătate. Potrivit datelor Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din România, în luna ianuarie sunt rezervate peste 50% din pachetele turistice pentru sezonul estival. Destinațiile cele mai căutate în această perioadă sunt insulele grecești, Antalya (Turcia), stațiunile egiptene Hurghada și Sharm-el-Sheikh, dar și Tunisia, cea mai nouă destinație de vară din portofoliul companiei. De asemenea, cererea pentru vacanțe în România s-a triplat în luna ianuarie față de aceeași perioadă a anului trecut. 

“Vremea este un factor decisiv pentru alegerea vacanței. Astfel, dacă în miezul verii, o zi toridă îi determină pe cei care nu și-au rezervat vacanța să intre pe site-ul agenției sau să meargă în sedii și să caute ofertele last minute, în ianuarie, mai ales în zilele mohorâte, cu temperaturi scăzute, românii își fac planuri pentru vacanța de vară.
Până la urmă, gândul la o zi de relaxare pe șezlong, la mare, este cel mai bun antidepresiv. Chiar și în prima zi a anului, pe 1 ianuarie, am avut turiști care și-au cumpărat vacanțe în Turcia și Egipt”, afirmă Raluca Hatmanu, directorul de marketing al Christian Tour.

În cifre, Christian Tour raportează vânzări cu 62% mai mari în ianuarie 2019 față de aceeași lună a anului trecut, iar costul mediu al unei vacanțe pentru o familie în această perioadă este de 900 de euro. În ceea ce privește destinațiile alese pentru vacanța de vară, Grecia își menține poziția privilegiată în preferințele românilor, fiind urmată de Turcia și Egipt, arată datele companiei. Topul 5 al celor mai solicitate destinații este completat de Tunisia și Spania. 

De asemenea, România este una dintre cele mai căutate destinații pentru vara anului 2019, turiștii dorind să profite de reducerile Early Booking la pachetele pe litoral.
Cererea pentru vacanțe în destinații interne s-a triplat în luna ianuarie comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 

“Pe lângă destinațiile de pe litoralul autohton, avem foarte multe solicitări pe zona balneară, stațiunea cea mai căutată fiind Băile Felix. De asemenea, familiile cu copii vor să profite de vacanța elevilor din prima săptămână a lunii februarie și au optat pentru destinațiile interne în care pot practica sporturi de iarnă. Stațiunile românești sunt căutate și pentru minivacanța de Ziua Îndrăgostiților, cu atât mai mult cu cât multe unități de cazare au pregătit oferte speciale pentru această sărbătoare. Important de menționat este și faptul că românii caută deja variante de cazare pentru Paște și se orientează către stațiunile de pe Valea Prahovei, zona Maramureșului, precum și Bucovina”, precizează Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul Christian Tour.

Aproximativ 45% din cei care și-au cumpărat vacanțe în România la începutul anului s-au prezentat în agențiile Christian Tour cu tichete de vacanță.

Christian Tour este liderul pieței de servicii turistice și cel mai mare operator de zboruri chartere din România.
Compania fondată și condusă de Cristian Pandel activează din anul 1997 pe piața vacanțelor, fiind unul dintre cele mai longevive branduri de turism din țară. Touroperatorul deține 40 de agenții proprii în România și este prezent și peste hotare, în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și Statele Unite ale Americii (divizia online). Christian Tour a încheiat anul 2018 cu vânzări nete de aproximativ 85 de milioane de euro. La finalul anului 2018 compania a încheiat o poliță de asigurare în valoare de 3 milioane de euro pentru protejarea clienților săi, ceea ce reprezintă o asigurare-record în domeniul turismului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod