Christian Tour este singurul operator de turism care nu a fost sancționat de către Consiliului Concurenței

Christian Tour este singurul operator de turism care nu a fost sancționat de către Consiliului Concurenței, la finalul investigației privind înțelegeri între competitori pentru a ține prețul vacanțelor ridicat.
Christian Tour, cel mai mare turoperator român, nu a fost sancționat de către Consiliul Concurenței în cadrul investigației finalizate în luna decembrie 2018 privind piața serviciilor de turism. Agenția de turism a fost promotorul unei concurențe reale, prin prețuri accesibile oricui și a refuzat să se ralieze înțelegerilor privind prețurile cu agențiile concurente, în dezavantajul turistului. Christian Tour a fost cel care a dat startul unei abordări comerciale orientate spre client, fapt pentru care a fost blamat și atacat de către unii dintre concurenți, care s-au coalizat în încercarea de pune capăt practicii prețurilor accesibile promovate de către Christian Tour.  

Turoperatorul a primit imunitate la amendă după începerea investigației datorită cooperării cu Consiliul Concurenței în cadrul anchetei, care a ținut cont și de comportamentul corect constant al Christian Tour pe piață.

“După declanșarea investigației, decizia luată de conducerea Christian Tour a fost aceea de a colabora total și transparent cu reprezentanții Consiliului Concurenței pentru aflarea adevărului și în spiritul respectării legii.
Ancheta în domeniul turismului scoate la lumină detalii privind modul în care unele mari agenții turoperatoare din țara noastră s-au înțeles nu doar asupra prețului vacanțelor, ci și în privința unei strategii comune împotriva competitorilor care practicau prețuri mai mici la pachetele turistice, așa cum este Christian Tour”, a declarat Marius Pandel, unul dintre acționarii Christian Tour.

Corespondența pe e-mail dintre reprezentanții agențiilor de turism, adunată de investigatori într-un raport voluminos, de câteva sute de pagini, arată, între altele, modul în care principalii actori din piața de turism stabileau prețurile la vacanțele cu avion charter, precum și strategia lor de a împiedica agenția Christian Tour să opereze chartere în anumite destinații.  

“Christian Tour și-a început activitatea în urmă cu aproape 22 de ani prin a vinde vacanțe celor cu bani puțini, deși în acele vremuri prețurile erau mari și puțini își permiteau să călătorească în străinătate.
Pentru că a creat oferte de vacanțe foarte ieftine, începând de la 1 Euro, Christian Tour a fost reclamat la Consiliul Concurenței. Însă, exact genul acesta de politici de marketing dovedește clar că noi nu ne-am înțeles cu nimeni pentru a stabili prețurile, ci am fost permanent contra curentului. Așteptăm ziua în care vor fi atacate și companiile aeriene care au promoții la biletele de avion la 9,99 euro”, subliniază Marius Pandel.

Investigația Consiliului Concurenței a început după ce în atenția instituției a ajuns o înregistrare video publicată pe Youtube și făcută la o întâlnire a agențiilor organizată la Predeal în 2013, unde unul dintre vorbitori a îndemnat direct la stabilirea unui preț minim al vacanțelor și la coordonarea comportamentelor pe piață, în defavoarea clienților.

***
Christian Tour este liderul pieței de servicii turistice și cel mai mare operator de zboruri chartere din România.
Compania fondată și condusă de Cristian Pandel activează din anul 1997 pe piața vacanțelor, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate branduri de turism din țară. Touroperatorul deține 40 de agenții proprii în România și are o prezență puternică și peste hotare, în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania iar recent a început expansiunea și în Statele Unite ale Americii (divizia online). Christian Tour a încheiat anul 2018 cu vânzări nete de aproximativ 85 de milioane de euro. La finalul anului 2018 compania a încheiat o poliță de asigurare în valoare de 3 milioane de euro pentru protejarea clienților săi, ceea ce reprezintă o asigurare-record în domeniul turismului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod