Chef Florin Dumitrescu transformă celebra sa plăcintă de berbecuț într-un burger gourmet

Miercuri, 27 septembrie, de la ora 19.30, la Hard Rock Cafe se lansează un meniu concept cu trei rețete originale de burgeri

Cel mai rock star dintre chefi are rețeta ideală pentru un concert culinar: pasionat de muzica rock, dar și un gurmand desăvârșit, chef Florin Dumitrescu lansează un meniu concept de burgeri gourmet, cu care se vor putea delecta cei care ajung la Hard Rock Cafe. Trei rețete orchestrate de chef Dumitrescu pun laolaltă pasiunea acestuia pentru bucătăria rafinată cu notele parfumate care l-au inspirat de-a lungul anilor.

„Este vorba de un meniu cu trei rețete speciale de burgeri, care îmi poartă semnătura.

Am vrut să duc acest produs, care în ultimii ani a devenit atât de la îndemână, într-o zonă gourmet. Combinațiile de ingrediente sunt surprinzătoare, astfel că, atunci când guști din burgerii pe care i-am creat, ai parte de o explozie de gusturi și senzații. E ca atunci când asculți piesa rock favorită și ea reușește să declanșeze în tine o multitudine de stări. Exact asta mi-am propus să fac cu meniul Gourmet Burgers creat special pentru Hard Rock Cafe”, spune Florin Dumitrescu.

Așa se face că, în meniul semnat de cunoscutul chef, se va regăsi faimoasa sa plăcintă de berbecuț, inspirată de Radu Anton Roman și care, de data aceasta, este magistral reprodusă într-un burger.
Rețeta de plăcintă de berbecuț, cu care mi-am suprins de-a lungul anilor prietenii și cunoscuții, și care a devenit un soi de signature dish, este acum adusă în formă de burger, exclusiv pentru Hard Rock Cafe. Notele subtile de scorțișoară și nucșoară, îmbrăcate în dulceața chiflei și temperate de brânza cu mucegai, scot la iveală savoarea inconfundabilă a cărnii de berbecuț”, povestește gurmandul chef.

Pe lângă această rețetă, Florin Dumitrescu a inclus în meniul concept altele două: iubitorii de fructe de mare vor fi încântați de burgerul cu creveți ușor picanți și acrișori, acompaniați perfect de avocado proaspăt, în vreme ce fanii bucătăriei franțuzești vor savura burgerul cu carne de vită, învelit în sos parfumat de foie gras și trufe negre, care poate fi servit cu foie gras tras la tigaie.
Totodată, pe perioada în care meniul va fi disponibil, în restaurant vor fi expuse tunica și primul cuțit de chef ale lui Florin Dumitrescu.  

Lansarea meniului va avea loc miercuri, 27 septembrie, începând cu ora 19.30, la Hard Rock Cafe, în cadrul unui eveniment la care vor fi prezenți prietenii și colaboratorii lui Florin, dar care va fi deschis și publicului larg. Meniul va fi disponibil în restaurantul Hard Rock Cafe timp de trei luni.   

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod