Cele 4 tendințe esențiale în floristică în 2017

Pentru noul an, Floria.ro propune buchete și aranjamente florale spectaculoase, pline de delicatețe, atât din punct de vedere stilistic, cât și cromatic. În acest an, cele mai populare flori care vor fura privirile în buchetele și aranjamentele florale vor fi trandafirii, lalelele albe, hortensiile și protea Blushing Bride.

Din punct de vedere cromatic, tendințele rămân concentrate pe nuanțele pastelate, pudrate, precum galben pai, lila, rose pudră. Acestea creează o imagine delicată, feminină și rafinată. Lângă aceste nuanțe se alătură și culoarea anului declarată de Pantone, “greenery”, o nuanta de verde ce emană prospețime, energie și vitalitate. Prin aceste îmbinări de nuanțe, designerii floristi creează buchete și aranjamente florale deosebite, care prin frumusețea și vitalitatea lor aduc o stare de bine și optimism asupra oricărui destinatar.


În 2017 tendințele floristice nu se referă doar la aspectul buchetelor și aranjamentelor florale, ci și la beneficiile pe care le aduc florile și plantele în viața noastră. Doza zilnică de oxigen, bunăstarea și energia pozitivă sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le aduc florile în viața de zi cu zi. De aceea, buchetele și aranjamentele florale nu servesc doar ca decor, ci pot crea un adevărat sanctuar pentru sănătatea spirituală. In 2017 se remarca 4 tendinte esentiale, sintetizate de 4 concepte de viata: armonie, energie, echilibru si rebeliune.

Armonie - Pentru designerii floristi este importantă crearea unei experiențe senzoriale complete atunci când sunt realizate buchetele și aranjamentle florale. Energia fiecărui buchet sau aranjament floral trebuie să fie una benefică, trebuie să aducă echilibru și o stare de bine.
Este important ca în fiecare casă să existe aranjamente florale care să aducă natura cât mai aproape de suflet, care să echilibreze energiile și să ofere liniște. Una dintre rezoluțiile acestui an este să ne înconjurăm cât mai des de plante verzi cu un aer tropical-precum palmieri, bonsai, yucca sau monstera, pentru a aduce prospețime și vitalitate încăperii. Aceste nuanțe de verde tropical pot fi îmbinate cu pasteluri delicate și calmante ale buchetelor de flori, pentru a crea un tablou armonios și pozitiv.

Energie - Plantele și florile sunt o adevărată oază de energie și oxigen pentru fiecare zi. De aceea este important ca acestea să ne înconjoare, atât la birou, cât și acasă. Cu ajutorul naturii spațiul unde ne desfășurăm activitatea devine unul creativ, unde ne vom simți liberi și plini de inspirație.
Această stare poate fi creată prin utilizarea de plante cu frunze verzi și forme geometrice-precum aspidistra și strelitia, pentru a aduce mai mult volum și culoare încăperii.

Echilibru - Pentru a echilibra agitația de zi de zi, este important sa ne găsim momente de repaos, de relaxare, de reîncărcare a bateriilor. Este necesar să acordăm atenție și detaliilor mici care ne înconjoară, pentru că acestea formează, de fapt, imaginea de ansamblu. Micile detalii pot consta în aranjamentele florale pe care le alegem pentru buna noastră dispoziție. Plantele mici precum-mini cactuși, mini ficuși, sau suculentele așezate într-un vas mic transparent, oferă senzația unei grădini în miniatură, care oferă echilibru și relaxează mintea.

Rebeliune - Umorul și buna dispoziție sunt două îngrediente esențiale ale vieții, pe care designerii Floria.ro le folosesc în buchetele și aranjamentele florale.
În floristică nu există reguli, de aceea fiecare buchet și aranjament are propria-i personalitate. Uneori personalitatea buchetelor poate fi extravagantă, plină de culoare și volum, un manifest pentru libertate si rebeliune. Florile potrivite pentru astfel de aranjamente sunt strelitia, protea și mini ananași roz. Combinațiile de culori pot fi variate- galben puternic, roz sau portocaliu, important este ca în final, buchetul sau aranjamentul floral să ne facă să zâmbim.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod