Campania „Prevenția salvează vieți!” (5-12 februarie) - peste 500 de consultații și investigații gratuite

Peste 78.000 de cazuri noi de cancer apar, în fiecare an, în România. Studiile medicale arată, însă, că jumătate dintre acestea ar putea fi prevenite prin informare constantă a pacienţilor şi vizite regulate la medic. Docbook se alătură luptei împotriva cancerului şi lansează campania de responsabilitate socială „Prevenţia salvează vieţi!”, prin care va facilita accesul gratuit în clinicile partenere pacienţilor care se vor programa la medic, în perioada 5-12 februarie, exclusiv prin aplicația Docbook.

România se află pe locul al nouălea, în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancer, potrivit datelor Eurostat, şi pe locul întâi în topul ţărilor cu cele mai multe decese survenite în urma cancerului de col uterin. Aceste date îngrijorătoare sunt explicate de medicii oncologi prin depistarea tardivă a maladiei, în condiţiile în care românii nu fac controale regulate şi amână sfătuirea cu medicul până în momentul în care simptomele devin insuportabile.

În acest context, Docbook, prima aplicaţie din România pentru programări online la medic, lansează campania „Prevenţia salvează vieţi!”, prin care va oferi pacienților peste 500 de controale și investigații gratuite, în 10 clinici din București.

4 februarie este Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Cancerului, o cauză pe care o susținem și  căreia vrem să ne alăturăm prin campania „Prevenția salvează vieți!”. Ne-am dat seama că prevenția cancerului trebuie să fie mai mult decât o idee. Avem nevoie de acțiuni concrete pe care indivizii le pot face și care să aibă rezultate palpabile și să prevină multe tipuri de suferințe care vin cu boala și tratamentul cancerului. De aceea am apelat la clinicile partenere pentru a trage un semnal de alarmă. Ne dorim ca oamenii să înțeleagă că vorbim despre o maladie care, da, ia vieţi şi lasă cicatrici adânci, dar care, prevenită sau depistată în faze incipiente, poate fi, în cele mai multe cazuri vindecată.


Controalele regulate sunt primul si cel mai important pas în acest sens, iar noi, alături de clinicile partenere Docbook, vom oferi pacienților români, pe în perioada 5-12 februarie 2018 , sute de controale și investigații GRATUITE: ecografii mamare, mamografii, consultații ginecologice, consultații gastroenterologie, consultații dermatologice, consultații prostată, teste Papanicolau, consultații senologice
”, a declarat Cristian Barbu, fondatorul Docbook.

Aceste screening-uri vizează depistarea tipurilor de cancer cu o incidenţă ridicată în România, respectiv cancerul de sân, cancerul de col uterin, cancerul de colon şi cancerul endometrial – în cazul pacientelor femei – şi cancerul de colon, cancerul de prostată, cancerul pulmonar şi cancerul de vezică urinară – în cazul pacienţilor bărbaţi. Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul de plămâni şi cel de sân fac cele mai multe victime: 27,3% dintre bărbaţii români care îşi pierd viaţa din cauza afecţiunilor oncologice suferă de cancer la plămâni, în timp ce cancerul de sân ucide, anual, 17% dintre femei.

În total, aproximativ 50.000 de români pierd, în fiecare an, lupta cu această maladie necruţătoare.

Toate aceste afecțiuni pot fi prevenite sau depistate în fază incipientă, caz în care protocoalele de tratament pot avea efecte maximale. Dau câteva exemple: 98% dintre cazurile de cancer de colon pot fi prevenite, chiar dacă boala nu dă niciun simpotom, în faza incipientă. În ceea ce priveşte cancerul la sân, rata de vindecare este de 95%, atunci când este depistat timpuriu. De aceea, este vital să mergem la doctor astăzi, dacă vrem să ne bucurăm de ziua de mâine”, a subliniat Barbu.

Campania „Prevenția salvează vieți!” se adresează pacienților din București  și se va derula în perioada 5-12 februarie. În cadrul campaniei vor fi oferite peste 500 de consultații și investigații gratuite la clinicile partenere: Medicare, Clinica Donna, Clinica Academica, Lotus Med, Medicales, LaurusMedical, Spitalul Monza, Neolife, Hipocrat 2000, Mediplus Company.

Programările pot fi făcute online,  în timp real, direct de pe smartphone sau web, prin intermediul aplicației Docbook. De asemenea, utilizatorii pot să consulte disponibilitatea medicilor, competenţele lor profesionale şi pot obţine confirmarea programării, totul în mai puţin de un minut. Aplicaţia este conectată non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor şi cabinetelor medicale private partenere şi permite utilizatorilor să caute doctori după nume, localitate, specialitate, data şi forma de plată acceptată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod