Cafea solubila NESCAFÉ

Atunci când vorbim despre cafeaua pe care o consumăm în fiecare zi, ne gândim la efectul energizant pe care îl are sau gustul foarte bun care ne trezeşte încă de dimineaţă.
Atunci când vorbim despre cafeaua pe care o consumăm în fiecare zi, ne gândim la efectul energizant pe care îl are sau gustul foarte bun care ne trezeşte încă de dimineaţă. În plus, un consum moderat de cafea, inclusiv cafea solubilă pură, ne îmbunătăţeşte performanţa fizică şi mentală, ne face mai alerţi şi ne dă o stare de bine, fiind parte a unui stil de viaţă echilibrat.  Important este să evaluăm şi conţinutul de cafeină al cafelei pentru a vedea care este cantitatea totală consumată pe parcusul unei zile şi a ne asigura că avem un consum moderat de cafea în fiecare zi.
Studiile menţionate de NESCAFÉ arată că aproximativ 300 miligrame de cafeină pe zi reprezintă o cantitate sigură pentru o persoană adultă cu o stare de sănătate bună.

Pentru a calcula totalul de cafeină, trebuie să luăm în considerare cantitatea aproximativă din fiecare cană de cafea. Aceasta variază destul de mult în funcţie de reţeta fiecărui tip de cafea, de originile cafelei, precum şi de tipul de cafea consumată. Spre exemplu, la o cană de 150 ml cafeaua solubilă va conţine aproximativ 60 mg de cafeină, iar cana de cafea măcinată aproximativ 85 mg de cafeină.  Important este să ne preparăm corect cafeaua şi să nu adăugăm mai multă cafea decât este necesar pentru a avea efecte benefice asupra organismului.
Astfel, pentru o cană de cafea solubilă se adaugă doar două linguriţe de cafea solubilă pură la 150 ml apă. 


Referitor la cafeină, aceasta nu se găseşte doar în cafea, ci şi în fructele şi în frunzele a mai mult de 60 de specii de plante şi are rol de apărare naturală a plantei împotriva microorganismelor patogene. Asupra organismului uman cafeina are un efect excitant moderat, care poate îmbunătăţi timpul nostru de reacţie la orice stimul, ne tonifică organismul, poate îmbunătăţi capacitatea de concentare şi reduce starea de oboseală.
Imediat după consumare, cafeina va fi absorbită rapid de organismul nostru.  În funcţie de metabolismul şi organismul fiecăruia, persoanele au o sensibilitate diferită la cafeină, însă un consum moderat de cafeină şi implicit de cafea va avea efecte benefice asupra organismului. Cafeaua solubilă 100% naturală este parte a unui stil de viaţă echilibrat ce include exerciţii fizice regulate şi o alimentaţie diversificată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod