București Mall-Vitan sărbătorește 50 de ani de la aselenizare

Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 20.00, București Mall-Vitan sărbătorește 50 de ani de la primul pas făcut de om pe Lună printr-un eveniment special, pe rooftop, unde sunt așteptați iubitori de astronomie de toate vârstele.  Intrarea este gratuită.

Evenimentul din seria Astro Nights va debuta cu un  atelier special marca Profesorul Trăsnit, care va explica pe înțelesul copiilor concepte și fenomene științifice.

Seara va continua cu ’’Vânătoarea de eclipse’’ prezentată de Cătălin Beldea, românul care vânează eclipse de soare prin toată lumea, care va împărtăși din secretele ocupației sale.
Lui Cătălin i se va alătura cunoscutul jurnalist de știință Alexandru Mironov, care le va povesti participanților despre Primul Om pe Lună.

Începând cu ora 21.30 vor avea loc observații astronomice cu 3 telescoape profesionale – participanții vor putea  descoperi și înțelege fenomenele astronomice și vor discuta despre ce a însemnat aselenizarea în urmă cu 50 de ani.
Pe data de 20 iulie 1969, cosmonauții Neil Armstrong și Michael Collins au devenit primii oameni care au pășit vreodată pe Lună, în cadrul misiunii americane Apollo 11, lansate de NASA.

Aselenizarea care a devenit unul dintre cele mai iconice momente din istoria recentă a omenirii a fost urmărită pe micile ecrane de milioane de telespectatori.

Astro Nights este un proiect marca București Mall-Vitan, destinat tuturor celor care vor să înțeleagă și să urmărească fenomenele astronomice, împreună cu specialiști din domeniu. 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod