Bristot UTOPIA- un blend de cafea pe gustul și imaginația ta

Bristot lansează în premieră pe piața din Romania un blend de cafea creat de o echipă de seniori barista trainer, în cadrul competiției internaționale World Barista Camp by ProCaffe Italia. Vlad Stefaneșcu și Giannis Kladas sunt creatorii blendului de cafea Bristot UTOPIA, blend care poate fi deja savurat în cafenele și restaurantele din România.

“Bristot UTOPIA este singurul blend de cafea, premiat într-o competiție internațională de barista trainers, care și-a croit drum către publicul larg. Calitățile blendului creat de Vlad și Giannis în materie de aromă si after-taste l-au făcut un candidat ideal pentru a putea fi savurat și de iubitorii de cafea din România”, a declarat Călin Țiplea, Director Național de Vânzări, B&B Importator Oficial Bristot.


Povestea Bristot UTOPIA
20 de coffee traineri intrați în competiție, participanți și jurați din 52 de țări, un singur Barista Camp. ProCaffe Barista Camp – acesta este “laboratorul de creație” în cadrul căruia iau naștere anual blenduri unice de cafea, create pentru a oferi experiențe inedite.


Editia din 2016 a World Barista Camp by ProCaffe Italia a fost dedicată României și Greciei. Bristot UTOPIA, blendul de cafea creat de Giannis Kladas și Vlad Stefănescu, a fost desemnat câștigător.
“Am avut la dispoziție șapte tipuri de cafea de origine, 70 kg de cafea și numai șase ore pentru a crea blendul cu cel mai mare impact. Noi am preferat să nu ne grăbim, am ales să intrăm ultimii în camera de selecție, unde ne așteptau cele șapte tipuri de cafea. În timp ce restul echipelor își făceau selecția de cafea, eu și Giannis ne cunoașteam mai bine la un pahar de prosecco, competiția având loc în regiunea Valdobbiadene din Italia.
Am decis că este mult mai important să ne împărtășim experiențele profesionale și să ne descoperim gusturile comune pentru a putea crea împreună un blend de cafea echilibrat dar care să îți lase imaginația liberă”, a declarat Vlad Stefanescu, Brand Ambassador Bristot Romania și Senior Barista Trainer.


Cei doi barista visau la o cafea care să nu impuna limite în imaginație și care să ofere o experiență inedită papilelor gustative.
“Cartea de vizită a unui espresso este formată din Vizual – Cremă – Culoare și Textură – Gust (corp, aromă, aciditate și retrogust). Ne-am dedicat foarte multă energie pentru a crea un blend echilibrat care să furnizeze papilelor gustative o experientă unică și să acopere întreaga paletă de la dulce, acru și amar și să încheie experiența cu un after-taste care să te facă să vrei mai mult”, a declarat Giannis Kladas, Brand Ambassador Bristot Grecia și Senior Barista Trainer.


“Un blend de cafea este ca un parfum. Are note de bază, note de mijloc și note de top. În funcție de ce tip de experiență vrei să oferi în timpul degustării cafelei, dar mai ales după (after-taste), îți alegi tipurile de cafea pe care vrei să le adaugi în compoziția blendului. Infrastructura blendului UTOPIA are la bază, în proporție de 40%, cafea de origine din Brazilia, regiunea Alta Mogiana. UTOPIA îmbină gustul echilibrat cu un nivel perfect de aciditate, creând senzații care duc la experiențe extrasenzoriale”, a spus Vlad Stefanescu, Brand Ambassador Bristot Romania și Senior Barista Trainer.

Profil Bristot UTOPIA - 100% Arabica
Aromă: Fructată, cu note de ciocolată neagră
Gust: Migdale și lemn de cireș afumat
Corp: Medium
After-taste: Fructat, cu nuanțe de bergamotă și note florale

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod