Barbie împlinește 60 de ani. Minimax aniversează celebrul personaj cu o mulțime de premiere și concursuri

Barbie a avut peste 200 de profesii din 1959 încoace, încurajând fetițele să urmeze o carieră pe măsura viselor
Minimax, primul canal educativ pentru copii din România, dedică luna aprilie faimoasei Barbie, care împlinește anul acesta 60 de ani de existență. 

Creată de Ruth Handler, co-fondatoarea companiei de jucării Mattel, păpușa Barbie avea să schimbe concepții în societatea americană. La data lansării, umplea un gol într-o piaţă de păpuşi-bebeluşi, ce puneau fetele doar în roluri de mame. Ruth a reinventat imaginea păpuşii, permițând fetițelor să se imagineze în diferite roluri sociale. 

Celebra Barbie a avut peste 200 de profesii din 1959 încoace, pe măsură ce Ruth Handler încuraja, cu ajutorul păpușii, ca fetițele să urmeze o carieră pe măsura viselor personale.
Astfel, Barbie a  devenit astronaut în 1965, cu patru ani înainte ca Neil Armstrong să pună piciorul pe Lună. În anii 1990 Barbie „candida” pentru preşedinţia Statelor Unite - înainte ca o femeie să candideze în viaţa reală pentru această funcţie. În 2010, a învăţat să programeze şi a devenit inginer de computere. În 2018 a devenit inginer de roboţi. Ultima ei evoluţie profesională, în 2019, a fost explorarea lumii.

Barbie a apărut pentru prima oară la un târg de jucării de la New York, după cum e consemnat de către Barbie History Foundation, însă mulţi cumpărători nu vedeau niciun viitor pentru acest nou lansat model.
Îmbrăcată într-un costum de baie alb-negru şi cu părul prins în coadă, Barbie era total diferită de păpuşile-bebeluş atât de populare la momentul respectiv. Ea a devenit însă un simbol, cu 350.000 de bucăți vândute numai în primul an, în pofida predicțiilor inițiale că va fi un eșec.

Frumoasa Barbie este vedeta lunii aprilie la Minimax și invită copiii și părinții deopotrivă, să ia parte la aventuri magice și să intre în lumea sa de vis! 

Televiziunea Minimax programează pe post începând cu luna aprilie, șase lungmetraje de animație cu celebrul personaj, plus două seriale - Barbie Dreamhouse Adventures și Barbie Dreamtopia.

Filmele ce se vor difuza pe post sunt: Barbie Mariposa (2007), Barbie Mariposa şi Zâna Prinţesă (2013), Barbie în secretul zânei (2011), Barbie în Lacul lebedelor (2003), Barbie și surorile ei în goana după cățeluși (2016), Barbie și surorile ei în Povestea unui ponei (2013).
Aceste lungmetraje de animație se vor difuza lunea, de la 13:05, marțea, de la 13:05 și 20:30, miercurea - de la 20:30 și în weekend (sâmbăta și duminica de la 8:05 și 9:30). 

În paralel cu desenele animate de la TV, copiii sunt invitați la un concurs pe pagina de Facebook Minimax (www.facebook.com/minimaxromania), în perioada 1-25 aprilie. Sunt puse în joc o mulțime de premii care îi vor purta pe cei mici în lumea plină de fantezie a lui Barbie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod