Au început înscrierile la cea de-a doua ediție a proiectului educațional Expoziția Imaginației

Sub mesajul It’s ok to reimagine folklore, în cadrul unui eveniment care a avut loc marți, 24 ianuarie, Băneasa Shopping City a dat startul înscrierilor la cea de-a doua ediție a proiectului educațional Expoziția Imaginației. Tema ediției de anul acesta, folclorul românesc, îşi propune să apropie copiii de tradițiile, valorile și simbolurile pe care această moștenire le înglobează, încurajându-i să le ducă mai departe și să le reinterpreteze confom propriilor lor viziuni creative.

Astfel, până pe 31 martie, copiii cu vârste cuprinse între 6 si 13 ani sunt invitaţi să construiască lucrări din cărămizi LEGO în care să integreze motive și simboluri tradiționale românești, pentru a le înscrie pe site-ul competiției, www.expozitiaimaginatiei.ro.

Copiii vor lucra în echipe de minimum 3, maximum 5 membri, sub coordonarea unui  părinte sau a unui cadru didactic, iar lucrările lor vor putea fi înscrise într-una dintre cele cinci categorii ale concursului: arhitectură, modă, basme şi poveşti, gastronomie și ceramică.

Ulterior perioadei de înscrieri încheiate pe 31 martie, între 1 și 7 aprilie va avea loc etapa de validare și selecționare a lucrărilor finalizate în proporție de 70%, iar pe 7 aprilie vor fi anunțate echipele ale căror lucrări au fost selectate pentru a continua construcțiile, tot atunci fiind dat și startul votingului online pentru Premiul Publicului.

Cele mai creative și inovative lucrări, finalizate în totalitate până la data de 1 mai, vor fi expuse în Băneasa Shopping City, în cadrul expoziţiei ce va putea fi vizitată în perioada 6 mai – 1 iunie, iar pe data de 1 iunie va avea loc Marea Finală şi anunţarea câştigătorilor.

Marele Premiu al competiției va consta într-o excursie de 5 zile la LEGOLAND® Germania pentru întreaga echipă, iar membrii celorlalte echipe câștigătoare vor fi premiați individual la categoriile: Premiul Creativității, Premiul pentru Inovație și Premiul Publicului.

Evenimentul de lansare oficială a competiției a adus participanților dansuri populare românești, muzica trupei Cobzality, precum și o discuție deschisă pe tema folclorului reinterpretat. Silviu Ilea, cercetător în cadrul Muzeului Țăranului Român, Lana Bălana, fashion designer recunoscut și peste hotare pentru reintegrarea motivelor tradiţionale românești în creațiile sale, Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondatorul magazinului-concept de design românesc Dizainăr și Claudia Suhov, fondator Kidster au fost invitații discuției din cadrul evenimentului de lansare desfășurat în Băneasa Shopping City.

De asemenea, evenimentul de săptămâna trecută a adus în premieră publicului o expoziție formată din 6 costume tradiționale construite din cărămizi LEGO® și 6 costume autentice.

Costumele din LEGO® au fost realizate de către echipele participante la ediția de anul trecut, în cadrul atelierelor ce au precedat lansarea oficială, iar expoziția va fi găzduită în Băneasa Shopping City (zona Fântânii) până pe 7 februarie. Și pentru că evenimentul de lansare a avut loc de Ziua Principatelor Unite, iar în interior  puteau fi admirate costumele populare românești, la exterior Băneasa Shopping City și-a întâmpinat vizitatorii în spiritul sărbătorii noastre naționale și al sărbătoririi valorilor românești, afișând tricolorul pe fațada clădirii pe durata întregii zile.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod