Alina Eremia, Liviu Teodorescu si Ana Baniciu s-au alaturat campaniei nationale #VremFemeiPeBancnote

Campania Femei Pe Bancnote face senzatie printre celebritati de mai bine de o luna de zile de cand a fost lansata.Cei mai in voga artisti ai Romaniei si-au aratat sustinerea pentru acest demers de mandrie nationala, care isi propune sa aduca la lumina valorile feminine care au marcat istoria tarii, iar una dintre ele, aleasa de public, sa fie ilustrata pe o bancnota.

Alina Eremia, Liviu Teodorescu si Ana Baniciu sunt vedetele care au ales sa se implice, invitandu-si, totodata, si fanii sa isi aleaga presonalitatile favorite si sa semneze petitia cu un simplu click. Pe site-ul www.FemeiPeBancnote.ro a fost creata o selectie de 100 de personalitati feminine istorice, care au realizat actiuni revolutionare, au obtinut recorduri mondiale sau distinctii remarcabile, din care romanii sunt invitati sa isi aleaga personalitatea preferata, care va fi imprimata pe o bancnota in Anul Centenarului.


Dupa ce a cucerit inimile a milioane de romani, albumul sau de debut fiind desemnat Albumul Anului 2017, Alina Eremia, face apel la fanii sai, indemnandu-i sa se implice si ei. Personalitatea favorita a artistei este Regina Elisabeta, prima regina a Romaniei, cea care a initiat primul program de burse de studii pentru tinerii talentati, de ajutorul sau beneficiind personalitatile marcante ale spatiului cultural romanesc, printre care George Enescu, Nicolae Grigorescu, Elena Vacarescu s.a.

Tot Regina Elisabeta este si preferata lui Liviu Teodorescu, artistul care a intrat cu melodiile sale in topul celor mai difuzate clipuri muzicale de pe Youtube, conform datelor Google.
Artistul a fost impresionat de faptul ca Regina Elisabeta este prima femeie care a promovat turismul romanesc, impunand obiectivele Romaniei in circuitul international pentru prima data in istorie. Astfel, datorita reginei, trenul Orient Express avea oprire la Sinaia, iar pasagerii erau gazduiti in incinta castelului Peles.

Si Ana Baniciu, una dintre cele mai apreciate artiste ale momentului si marea castigatoare a emisiunii-concurs Asia Express, isi doreste ca acest demers sa devina realitate, votandu-si personalitatile preferate pe site-ul www.FemeiPeBancnote.ro. Printre acestea, Ecaterina Teodoroiu cea mai mare eroina a poporului roman, in Primul Razboi Mondial, totodata si prima femeie din Armata Romana, care a luptat ca militar inrolat oficial in linia intai, unde si-a dat viata pentru independenta Romaniei, fiind recompensata de catre insusi Regele Ferdinand cu Ordinul "Virtutea Militara de razboi".


Primii artisti care au sustinut public campania nationala #VremFemeiPeBancnote sunt INNA, Antonia si Proconsul. Acestia au postat pe conturile de socializare mesaje de sustinere a campaniei, intr-o actiune online de mare anvergura. Concomitent, persoanele publice, ambasadori si oameni de cultura continua sa se alature in numar tot mai mare, semnand petita si votandu-si preferatele pe www.FemeiPeBancnote.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod