Alicia Vikander va juca rolul principal în ecranizarea thrillerului Evadarea din mlaștină

Potrivit website-ului American deadline.com, Alicia Vikander (28 de ani), supranumită suedeza de aur a Hollywoodului, va juca rolul Helenei Petterier, o tânără care, aparent, duce o viață obișnuită alături de soțul ei și de cele două fete ale lor. Însă ea ascunde un secret copleșitor: este rezultatul relației dintre o adolescentă captivă și răpitorul ei.

 La 12 ani, Helena reușește să scape de tatăl ei care a izolat-o în mijlocul unei mlaștini. A învățat să citească de la mama ei, din câteva reviste National Geographic. Până la 12 ani, nu a fost la școală, nu a știut ce înseamnă să ai electricitate sau apă curentă în casă. Până atunci, singurii oameni pe care i-a cunoscut au fost mama și tatăl ei. Nu prea își înțelegea mama, dar își diviniza tatăl, de la care a învățat să vâneze, să se ferească de pericole, să supraviețuiască în condiții dificile.

„Când suntem mici, nu ne judecăm părinții, nu îi catalogăm drept buni, răi, diabolici.

Îi iubim pentru că sunt părinții noștri. Întotdeauna am fost fascinată de cei care au supraviețuit unei relații abuzive cu părinții lor și care au reușit să-și construiască o viață. Așa este Helena, personajul cărții: la început, ea își iubește tatăl necondiționat, însă atitudinea ei se schimbă în timp“, spune autoarea. Când află că tatăl ei a evadat din închisoare, Helena știe că viața familiei ei este în pericol și că e de datoria ei să o apere.


Evadarea din mlaștină, de Karen Dionne,apărută anul trecut în România și în alte țări, este, la câteva luni de la publicare, printre cele mai bine vândute cărți la nivel internațional.  Norvegianul Morten Tyldum va semna regia filmului produs de Black Bear Pictures și Anonymous Content.

Actrița suedeză Alicia Vikander a devenit cunoscută în 2012, datorită rolului jucat în filmul Anna Karenina, regizat de Joe Wright. În 2016, ea a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru filmul Daneza. Filmările pentru Evadarea din mlaștină (titlul original: The Marsh King's Daughter) sunt programate pentru vara aceasta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod