adidas anunță Run For The Oceans 2019, următorul capitol al luptei împotriva poluării cu plastic a oceanelor

adidas Running dezvăluie impactul celor 1 milion de dolari donați în anul 2018 prin inițiativa Run for the Oceans și anunță o nouă etapă a mişcării globale, ce va începe de Ziua Mondială a Oceanelor, pe 8 iunie 2019. Pentru a continua investițiile în educația generațiilor viitoare privind problema poluării marine cu plastic, Run For Oceans 2019 îşi propune să contribuie mai mult decât în anul precedent, respectiv cu 1,5 milioane de dolari.

În 2018, adidas a creat o mișcare globală prin inițiativa Run for the Oceans, unind aproape un milion de alergători în întreaga lume și adunând un milion de dolari pentru partenerul Parley For The Oceans. Până în prezent, fondurile strânse au contribuit la educarea și încurajarea a 100.000 de tineri și a familiilor acestora, care trăiesc în zonele de coastă afectate de poluarea cu plastic, să acţioneze făcând parte din Programul Parley Ocean School. Doar în 2018, parteneriatul a făcut posibilă confecționarea a cinci milioane de perechi de pantofi din plastic reciclat din oceane.

În 2019, adidas accelerează ritmul schimbării. Pentru gama Parley 2019, compania va produce un număr record de 11 milioane de perechi de pantofi folosind deșeuri de plastic marin prelucrate. Campania din acest an va uni mai mulți alergători în mai multe locații decât oricând, care vor alerga pentru oceane, cu obiectivul de a strânge cei 1,5 milioane de dolari.
Pentru fiecare kilometru alergat între 8 și 16 iunie, adidas va dona 1 dolar  programelor Parley Ocean School, fiecare dolar urmând să fie folosit în următoarea fază a parteneriatului prin dezvoltarea și lansarea platformei tinerilor activiști Parley.

Cu scopul de a implica mai mulți tineri decât oricând și de a inspira schimbări de comportament pe termen îndelungat, platforma va găzdui un curriculum digital care să le ofere elevilor abilitățile, instrumentele și cunoștințele necesare pentru a proteja oceanele planetei. De asemenea, va acționa ca un spațiu digital în care tinerii se pot uni, pot împărtăși idei și pot avea acces la evenimente, mentori și instrumente. Înscrierile pentru platforma digitală a tinerilor activiști Parley vor începe în data de 8 iunie, odată cu Ziua Mondială a Oceanelor, cu scopul de a face cât mai cunoscut Programul Parley Ocean School la nivel mondial.

Alberto Uncini Manganelli, General Manager adidas Running, a declarat: "Criza poluării cu plastic a apelor a devenit extrem de urgentă. Înrăutățim zilnic situația, prin plasticul pe care îl folosim și îl aruncăm. În fiecare minut, cantitatea echivalentă cu încărcătura  unui camion plin cu deșeuri de plastic ajunge în oceanele noastre, iar până în 2050, acest lucru ar putea însemna că în oceanele lumii ar putea exista mai mult material plastic decât pești.
Cunoaștem statisticile și suntem conștienți de această problemă. Acum trebuie să acționăm. adidas x Parley au contribuit nu numai la conștientizarea crizei cu care se confruntă oceanele noastre, dar și la găsirea unor soluții. În 2016, am creat primele produse pentru performanţă confecţionate din plastic reciclat din ocean și am continuat să producem șase milioane de perechi de pantofi adidas x Parley până în 2018. Anul acesta ne-am setat obiectivul de a realiza 11 milioane de perechi, interceptând cantități mari de plastic înainte de a intra în oceane. Ne-am angajat de asemenea să folosim pentru produsele noastre doar poliester 100% reciclat până în anul 2024. Ne provocăm pe noi înșine și pe cei din jurul nostru să fie atenți la deciziile pe care le iau și la impactul lor asupra viitorului, nu numai asupra industriei noastre, ci și asupra planetei noastre
".

Cyrill Gutsch, Fondator şi CEO Parley for the Oceans, a declarat:"Run For The Oceans reprezintă o ocazie pentru a sărbători oceanele, un moment în care alergătorii se unesc pentru a-și dedica timpul și energia cu scopul de a genera investiții pentru salvarea oceanelor noastre - anul acesta, pentru noua noastră platformă dedicată activiștilor, o scenă globală pentru generația următoare de creatori, lideri și inovatori.
Ca voce a viitorului nostru, tinerii sunt cei mai convingători profesori și cei mai buni ambasadori, educând părinți, lideri din industrie și politicieni, folosind media în modul cel mai natural. Tinerii sunt cea mai mare speranță a noastră, fiind conduși de cea mai puternică motivație: propria lor supraviețuire. Suntem mai mult decât recunoscători pentru sprijinul generos al partenerului nostru fondator adidas. Ne ajută să transformăm această mișcare într-o “furtună” a schimbării"
.

Prin parteneriatul lor, adidas și Parley au interceptat cantități mari de deșeuri din medii marine și comunități de coastă, transformând Ocean Plastic® în articole sportive începând cu anul 2015. În paralel cu Run for the Oceans 2019, adidas lansează colecția Alphabounce+ Parley și o gamă completă de noi articole de îmbrăcăminte sport, îndreptându-se ambițios către obiectivul setat pentru 2024, acela de a elimina utilizarea poliesterului virgin din toate produsele.

Gama este fabricată din deșeuri de plastic prelucrate, oferind eco-inovaţie și stil, fără a compromite performanța. Parley Pro-Dye, cu efectul estetic suplimentar de a crea un imprimeu unic pentru fiecare piesă confecționată, a fost de asemenea utilizat în procesul de fabricație.
Alphabounce+ Parley este creat pentru susținere maximă și confort, cu forma special creată în acest scop,  cu un sistem ferm de prindere a şireturilor a  și o potrivire optimizată pe picior. Îmbrăcămintea sustenabilă include șorturile pentru bărbați Parley 4KRFT Shorts și colanții pentru femei Parley Believe This Tight, ambele realizate din cel puțin 75% deșeuri din plastic reciclat.

Pentru a se alătura mișcării și a alerga pentru oceane între 8 și 16 iunie, alergătorii din întreaga lume se pot înregistra și îşi pot monitoriza activitatea, prin participarea la provocarea Run For The Oceans din aplicația Runtastic. Pentru fiecare kilometru alergat, adidas va dona 1 dolar către Parley Ocean School (în limita a 1.5 milioane de dolari). adidas va găzdui, de asemenea, evenimente pentru alergătorii din întreaga lume. Pentru mai multe informații și pentru a vă înscrie, vizitați adidas.com/runfortheoceans.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod