A început Baby Boom Show la Romexpo

Baby Boom Show, târgul pentru copii de 0-7 ani și viitoare mămici, și-a deschis porțile în această dimineață. Până duminică seară, vizitatorii au ocazia să descopere peste 150.000 de produse, multe dintre acestea beneficiind de reduceri importante de preț, doar pe perioada evenimentului.

Astfel, sub cupola Pavilionului Central Romexpo, cele mai mari branduri de profil vin cu tot ce este nou în materie de produse și servicii destinate copiilor și viitorilor părinți: mobilă, cărucioare, landouri și scaune auto pentru copii, îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru bebeluși și copii cu vârsta de până în 7 ani, produse alimentare specifice, jocuri și jucării, articole pentru sănătatea și creșterea copiilor, precum și servicii medicale destinate gravidelor, bănci de celule stem, centre de pregătire pentru naștere și post naștere.

Baby Boom Show a fost vizitat în prima zi și de vedete. Anda Adam a sosit pentru a cumpăra un scaun auto Maxi Cosi Axiss Fix pentru fetița ei, Evelin. Serban Copot a vizitat târgul alături de soția lui, Roxana, și de cei doi copii ai lor, Tedy și Alexandru, cu toții achiziționând un scaun auto Cybex Sirona pentru băiatul lui cel mic. Andreea Runceanu, fondatorul trupei Amadeus, a cumpărat jucării și cărți educative pentru cei doi copii ai săi, Igor și Iannis. Irina Mohora, însărcinată în șase luni, a analizat ofertele marilor branduri pentru a cumpăra toate cele necesare venirii pe lume a primului său copil.

Ediția actuală a Baby Boom Show excelează la capitolul statistici.
-    Târgul se întinde pe o suprafață de 8000 de metri pătrați (Pavilionul Central Romexpo)
-    147 de expozanți, branduri renumite și apreciate de public
-    Peste 150.000 de produse expuse
-    Cel mai mare procentaj de discount oferit (50%)
-    Târgul se derulează pe o perioadă de 35 de ore, timp în care ai acces la super reduceri oferite pentru mii de produse
-    300 de metri pătrați de locuri de joacă gratuite pentru copii
-    5000 de scutece ce așteaptă să fie schimbate
-    10 ore de ateliere de creație pentru cei mici
-    26 de ore de seminarii pentru tinerii părinți
-    35 de ore de consultații gratuite de kinetoterapie și logopedie
 
În timpul celor patru zile ale târgului de la Romexpo vor avea loc cursuri, seminarii și evaluări ce vin în întâmpinarea viitorilor sau proaspeților părinți:
 
Curs gratuit pentru siguranța copilului în autovehicul: Joi, 1 septembrie: între orele 15.00 – 18.00
Vineri, 2 septembrie: între orele 11.00 – 13.00. Tematică: Ce este un scaun auto?; Legislația română și internațională; Ce înseamnă un sistem Isofix?; Care sunt grupele de vârstă alocate scaunelor auto?;  Cum sunt omologate și testate scaunele auto? Importanța efectuării crash test-ului (impact lateral și frontal); Care este modalitatea corectă de montare a scaunului în autovehicul? Reguli de siguranță; Ce se întâmplă în condițiile neutilizării unui scaun auto sau utilizării incorecte?; Cum preîntâmpinăm răul de mașină?.


 
Curs de puericultură: 2 septembrie, vineri – de la 14.00 – 18.00; 3 septembrie, sâmbătă – de la 14.00 – 18.00; 4 septembrie, duminică – de la 11.00 – 15.00. Pe lângă informațiile valoroase pe care le vor obșine viitoarele mămici, viitorii tătici vor putea obține un atestat de absolvire a cursului de puericultură ce le acorda dreptul de a beneficia de concediu plătit, timp de 10 zile, după nașterea copilului, conform Legii concediului paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr 244/2000. Diploma se va putea obține după ce aceștia vor participa la unul din cele trei seminarii “Școala viitoarelor mămici”.

Programul cursului (durează 4 ore cu 30 minute pauză): vineri, 2 septembrie - între orele 14.00-18.00; sâmbătă, 3 septembrie - între orele 14.00-18.00; duminică, 4 septembrie - între orele 11.00 - 13.00
În cadrul seminarului se vor dezbate următoarele teme de discuție: anatomia și fiziologia sarcinii;bagajul de spital, bagajul bebelușului pentru primele zile acasă (toate mămicile primesc o listă cu bagajul de spital ca temă pentru acasă); planul de naștere – 10 minute vor fi dedicate prelevării de celule stem (Biogenis); lăuzia – îngrijirea acasă în primele săptămâni după naștere, depresia post-partum; alăptarea – importanța alăptării pentru mamă și făt, atașarea copilului la sân, poziții de alăptare, compoziția laptelui, tipuri de lapte, mulsul, conservarea laptelui matern, alte metode de hrănire ale nou născutului, problemele alăptării, ablactarea; ingrijirea nou-născutului în primele săptămâni acasă.
 
Seminar gratuit de diversificare - sâmbata, 3 septembrie, între orele 10.30 și 13.00.

Ce se întâmpla cu alăptarea la momentul diversificării?; Dacă nu alăptam, ce lapte este bine să-i oferim bebelușului?; Consecințele unei diversificări timpurii?; Ințărcarea; Ce este diversificarea și de câte feluri este ea?; Graficul de dezvoltare al copilului hrănit cu lapte praf vs cel al copilului alăptat; Cum știm dacă copilul este pregătit pentru diversificare?; De ce achiziții avem nevoie pentru diversificare?
 
Evaluare logopedică și a dezvoltării motorii a copiilor - zilnic, 1-4 septembrie. Evaluarea este realizată de kinetoterapeuții pediatri și psihologii Centrului KinetoBebe. Pentru bebelușii cu vârsta între 2 luni și 1 an, evaluările vor avea drept scop evidențierea achizițiilor motorii conform etapelor de dezvoltare neuromotorie specifice vârstei; Pentru copiii cu vârsta între 1-3 ani va fi evidențiată posturarea corectă la nivelul umerilor, al membrelor inferioare, al coloanei; Pentru copiii cu vârsta între 3-10 ani se vor evidenția posturarea corectă la nivelul umerilor, membrelor inferioare, al coloanei și motricitatea vizând echilibrul, coordonarea, mobilitatea și forța. Evaluările logopedice ale copiilor cu vâsta cuprinsă între 3 și 10 ani urmăresc nivelul de dezvoltare al limbajului precum și corectitudinea articulării și pronuntiei sunetelor și a cuvintelor. După sesiunea de evaluare toți părinții vor primi o fișă de evaluare individuală care poate fi prezentată mai târziu în cadrul unui eventual consult la medicul specialist.
 
Cât ar trebui să mănânce un bebeluș?; Care este rețeta pentru o diversificare cu succes?; Care sunt alimentele interzise până la vârsta de un 1-2 ani?; Cine este specialistul în diversificare?; Dieta vegană pentru bebeluș; Autodiversificarea; Importanța citirii etichetelor de pe produsele alimentare.
Pe website-ul www.babyboomshow.ro pot fi găsite mai multe detalii despre cum se poate ajunge la Baby Boom Show, ce produse și servicii se vor putea găsi la marele târg de la Romexpo. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod