8.400 de copii din România şi Republica Moldova descoperă bucuria de a învăţa în Laboratorul de Ştiinţe Bayer

Veşti excelente pentru copii şi părinţi! În perioada 7 – 25 mai 2018 are loc cea de-a V-a ediţie a Laboratorului de Ştiinţe Bayer care aduce, în acest an, o premieră: este prima ediţie în format internaţional, ce va fi organizată atât în România, cât şi în Republica Moldova. De proiect se vor bucura în acest an copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani din Bucureşti, Constanţa, Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara şi Chişinău.

Fiecare incursiune în lumea amuzantă şi fascinantă a experimentelor ştiinţifice din domeniul biologiei şi chimiei durează 60 de minute şi le propune elevilor activităţi individuale şi de echipă. Sesiunile au o abordare “hands on”, extrem de apreciată de copii şi de părinţii acestora, care le permite micuţilor cercetători să realizeze personal experimentele, sub îndrumarea trainerilor.

La ediţia din acest an sunt aşteptaţi 8,400 de participanţi şi vor fi organizate 280 de sesiuni de experimente, la al căror acces participarea este gratuită.
“Succesul fiecărei ediţii a Laboratorului de Ştiinţe Bayer sau Baylab, aşa cum este denumit la nivel internaţional, ne confirmă că am ales un format menit să îi încânte pe copii şi să le atragă interesul faţă de studiul ştiinţelor exacte. Entuziasmul şi curiozitatea lor, a acestei generaţii în mâna căreia se află viitorul României, ne inspiră să dezvoltăm de la un an la altul acest proiect educativ, pentru a le oferi posibilitatea câtor mai mulţi copii să se bucure de el şi, cine ştie, poate chiar şansa de a-şi descoperi vocaţia!”, arată Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria.

Ideea proiectului a pornit de la o realitate îngrijorătoare: pentru mulţi copii, şcoala nu este locul unde îţi doreşti să fii, unde înveţi să descoperi lumea şi îţi cultivi pasiunile. Programa încărcată, temele pentru acasă, lipsa resurselor şi a oportunităţilor pe termen lung au făcut ca abandonul şcolar la vârste mici şi rata analfabetismului să ajungă la valori alarmante, cu mult peste media Uniunii Europene.
Bayer, pentru care educaţia este una dintre priorităţi din perspectiva implicării în comunitate, crede că statisticile pot fi schimbate prin proiecte educaţionale interactive, care să îi ajute pe cei mici să înveţe prin joacă. Aşa cum este Laboratorul de Ştiinţe Bayer.

De la lansarea sa, în 2014, peste 12.000 de copii din Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Iaşi şi Timişoara au trecut pragul Laboratorului şi au descoperit că ştiinţa poate fi distractivă. Un demers local, care contribuie la atingerea unui obiectiv ambiţios asumat de Bayer la nivel global: 1.000.000 de copii interesaţi de ştiinţă, până în 2020. Povestea continuă în 2018, pentru prima dată şi dincolo de graniţele României.

Unde găsiţi Laboratorul de Ştiinţe Bayer 2018:  Bucureşti: Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV Bucureşti (Bulevardul Mărăşti Nr.
59, Sector 1, corp A, parter, Laboratorul A.p.3.); Constanţa: Universitatea Ovidius, Aleea Universităţii, nr. 1, Corp B; Cluj Napoca: Centrul de Medicină Avansată MEDFUTURE, Str. Pasteur, nr. 4 – 6; Iaşi: Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV Ion Ionescu de la Brad, Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3; Timişoara: Centrul de Afaceri Ringul Bursier, Str. Oituz, nr. 4; Chişinău: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 165.

Partenerii strategici ai ediţiei Baylab din 2018 sunt: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti; Centrul de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE); Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea de Agricultură; Universitatea „Ovidius” Constanţa; Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca; Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Agricultură; Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” Chişinău, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.
Partener media al proiectului este Itsy Bitsy FM.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod