8 lucruri de care să ții cont atunci când decorezi bradul de Crăciun

Momentul mult asteptat din an cand trebuie sa impodobim bradul, a sosit! Multi dintre noi au pregatit deja bradul de Craciun, in timp ce altii respecta traditia si asteapta Ajunul Craciunului. Daca vrei sa ai un brad perfect, iata cateva sfaturi de care să ții cont inainte de a decora bradul de Craciun:

De natură!

Atunci când începi căutarea bradului perfect de Crăciun, nu uita de natură! Preferabil este să alegi un brad crescut în ghiveci, pe care îl poți replanta ulterior sau pe care îl poți păstra și pentru anii viitori. Sau poți opta pentru un brad construit din crengi naturale. Dacă ții mult la tradiții și vrei un Crăciun “ca în copilărie”, poți opta pentru un brad tăiat, însă alege unul crescut într-o pepinieră.



De calitatea bradului

Fie că vorbim despre un brad crescut în ghiveci, unul construit sau unul tăiat, calitatea sau soiul bradului sunt cele mai importante elemente. In funcție de soi, brazii pot fi mai deși, pot avea un anumit tip de coroană sau de ace, pot fi mai rezistenți, atât în interior, cât și în exterior și poate păstra mirosul specific, care ne amintește de Crăciun!
La Florăriile Floria și pe www.floria.ro găsești brazi crescuți în ghiveci, din specia Picea Omorika, una dintre cele mai rezistente de pe piață, cu rată de prindere de aproape 90% la replantare.

De trend-uri

Dacă vrei să ai un brad de Crăciun în tendințe, iată ce ne spun specialiștii! Anul acesta se poartă combinația natural - glam. Adică elemente din natură, precum bețele de scorțișoară, bumbacul, portocala uscată, combinate cu globuri în nuanțe metalice sau glitter.


De cromatică

Așa cum există trend-uri în materie de decorațiuni, există și în materie de cromatică. Anul acesta, culoarea preferată este… o nonculoare! Albul este vedeta sezonului, mai ales în combinații cu tonuri metalice, glitter sau cu texturi patinate, cum ar fi cuprul.


De ansamblul general al casei

Desigur, important este și ansamblul general al casei. Ne referim aici la forme, înălțime, vastitatea spațiului. Decorațiunile și cromatica acestora trebuie aliniate aspectului general al casei, astfel încât să nu fie o discrepanță majoră în decor.

De buget

Dacă vrei ca bradul tău să fie gata împodobit, cu toate decorațiunile incluse, poți discuta cu specialiștii Floria. Spune-le acestora preferințele tale în materie de decor și culori și un buget prestabilit, iar noi îți garantăm că rezultatul final va fi unul pe măsura așteptărilor.

Dacă vrei să te ocupi singură de decorarea bradului, noi îți sugerăm să direcționezi o parte a bugetului pentru un brad de calitate. Astfel, te vei asigura că acesta este simetric, rezistent și că poate susține decorațiile pe perioada sărbătorilor. Poți avea o bază de decorațiuni neutre, pe care să le folosești an de an, urmând doar să adaugi elemente specifice trend-urilor populare, pentru o notă de actualitate.

De sfaturile specialiștilor

În funcție de specificul casei, temperatură, preferințe, buget, specialiștii te pot ajuta să iei cele mai inspirate decizii. Ei îți pot împărtăși trucuri pentru ca bradul să reziste mai mult, pentru ca decorațiunile să fie evidențiate, pentru a te încadra corect în buget.
Sau, dacă te decizi asupra unui brad în ghiveci, îți pot da toate sfaturile necesare pentru îngrijirea corespunzătoare a acestuia.

De preferințele tale

Adaptează ce se poartă la preferințele tale! Sigur că trend-urile sunt importante, însă cel mai important este ca piesa centrală a Crăciunului să fie conform preferințelor tale! Așadar, inspiră-te din trend-urile actuale, însă nu uita să îi dai bradului o notă personală!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod