7 trucuri pentru un somn mai bun

Cartea “Revoluția Somnului” apărută la Curtea Veche Publishing și scrisă de Arianna Huffington, co-fondator și redactor-șef la The Huffington Post, pornește de la o întâmplare reală - o criză de epuizare în urma căreia autoarea a leșinat.
De aici și până la un bestseller New York Times, nu a fost decât un pas.
Privarea de somn slăbește sistemul imunitar și ne face susceptibili la o mulțime de boli. Lipsa de somn are un impact major asupra abilității noastre de a ne regla greutatea. Oamenii care dorm 6 ore pe noapte au cu 23% mai multe șanse să fie supraponderali. Iar dacă dormi mai puțin de 4 ore pe noapte, probabilitatea crește cu 73%. Așadar, când nu suntem odihniți, nu suntem sănătoși.

Dintre trucurile pentru un somn mai bun, îți oferim câteva ponturi care să îți îmbunătățească viața noapte de noapte:

1. Înainte să adormi, nu te uita pe laptop sau pe telefon, pentru că lumina albastră emanată de dispozitivele electronice suprimă secreția melatoninei.
2. Înainte să te bagi în pat, stinge luminile și transformă-ți dormitorul într-un spațiu calm, liniștit și întunecos, care să te îmbie la somn. Fundația Națională pentru Somn recomandă să montezi în dormitor becuri incandescente cu putere mică.
3. Temperatura ideală pentru somn este 15,5 până la 19 grade Celsius. Aerisește camera înainte de culcare. Există multe asocieri pozitive între aerul proaspăt și relaxare, iar când suntem relaxați și ne simțim confortabil în mediul nostru, suntem mai somnoroși.
4. Dormim mai bine când ne facem timp pentru o activitate fizică regulată.
5. Consumul de cofeină și zahăr sunt două obstacole frecvente în calea unui somn liniștit. Evită să mănânci dulciuri seara. Mai degrabă bea un pahar de lapte cald înainte de culcare, te poate destinde. Laptele e o sursă de calciu, iar acesta împreună cu magneziul și vitaminele B, este implicat în reglarea somnului.
6. Consumă alimente care ajută la reglarea somnului: nuci, semințe, verdețuri, banane.
7. Mirosul de lavandă contribuie la relaxare prin încetinirea ritmului cardiac, scăderea tensiunii arteriale și scăderea temperaturii pielii.

Află mai multe despre relația cu somnul, aplică sfaturile practice pentru a adormi mai ușor, meditațiile ghidate și exercițiile de mindfulness din cartea “Revoluția somnului” de Arianna Huffington apărută la Curtea Veche Publishing.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod