5 restaurante pentru această toamnă

Cui nu-i place mancarea buna? Si pentru ca toamna putem petrece mai mult timp in restaurante, vă recomandăm 5 locuri frumoase de vizitat în această toamnă, împreună cu câte un preparat delicios din meniul fiecărui restaurant.

Atypic

Unul dintre cele mai noi restaurante de fine dining deschise în zona Floreasca, Atypic, este un restaurant cu un design eclectic și cu o bucătărie aparte, după cum îi spune și numele, atipică. Aparținând curentului NIKKEI, meniul este unul aproape unic în București. Acesta este un curent ce are la bază bucătăria asiatică cu influențe sud-americane și peruane. Un nou meniu pentru această toamnă a fost lansat în urmă cu 2 săptămâni, și merită încercat! Dintre preparatele vedetă vă recomandăm să încercați Chilean Sea Bass, un pește rar, nobil, cu o savoare aparte și o textură ca de unt, este perfect pentru serile răcoroase de toamnă, alături de sparanghelul tras la tigaie.

Acest pește deosebit se mai numește și Patagonian Toothfish. Locatia este situata pe strada: Str. Constantin Aricescu, nr. 42.

Sardin

Sardin este după cum probabil știți, un restaurant italienesc genuin, de fine dinning, unul dintre cele mai apreciate din capitală. Acest restaurant excelează atât prin calitate preparatelor fresh și de proveniențe cât mai autentica, cât și prin designul mediteranean cu influențe urbane. Filetto Rossini este cu siguranță alegerea noastră de preparat pentru această toamană la Sardin. Un preparat bine compus, pe bază de mușchi de vită fraged, foie gras cald, mămăligă savuroasă și spanac sote, totul acompaniat de un sos delicios și trufe proaspete. Locatia este situata pe strada- Bdul Mircea Vodă, nr.

39H.



Nuba Cafe

NUBA Cafe este o brasserie poziționată în zona Dorobanți și este un loc perfect atât pentru  business meetings cât și pentru ieșirile cu prietenii pentru breakfast, lunch sau dinner, de luni și până duminică, într-o atmosferă vibrantă și cu un design urban-chic.  Alegerea noastră pentru această toamnă este risotto-ul cu fructe de mare, un preparat corpolent, cremos, cu fructe de mare proaspete și cu icre tobiko. Noi suntem de părere că risotto-ul Nuba Cafe este un etalon pentru acest tip de preparat. Locatia este situata pe Bdul Radu Beller 13.

Octopus.Eat Greek

La Octopus.Eat Greek veți găsi bărcuțe de pescari suspendate pe tavan, un bar îmbrăcat în farfurii tipic grecești și un joc plăcut de culori bazat pe contrastul alb - albastru.

Întreg ambietul restaurantului este unul profund mediteranean iar bucătăria este una tip “open kitchen” , meniul fiind compus în mare parte din preparatele grecești internaționale.
De incercat soicile în sos roșu ! Este un preparat mediteranean de excepție, perfect pentru această toamnă. Locatia este situata pe Sos. Nordului 7-9.

Agape

Agape este un restaurant urban, cozy și primitor, aflat pe Calea Floreasca la numărul 200. Restaurant are specific italienesc, un design clasic cu influențe moderne iar spațiul este împărțit în două etaje. La parterul restaurantului regăsim o bucătărie deschisă prin care puteți comunica direct cu bucătarul și un bar specializat în cocktailuri, specialitatea locului fiind cele pe bază de gin.

La etaj spațiul amintește de o sufragerie spașioasă și primitoare. Preparatul recomandat pentru această perioadă este Caracatiță “Alla Pantesca“, o caracatiță delicioasă gătită cu grija, împreună cu cartofi aurii, perfect rumeniți plus capere, măsline verzi și roșii cherry italienești, semi gătite și cu o aromă autentică. Locatia este situata pe Calea Floreasca, nr 200.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod