5 idei spectaculoase pentru a decora un dormitor mic

De ce acordam atat de multa atentie decorarii dormitorului? Principalul motiv pe care il gasim este acela ca dormitorul este spatiul nostru intim, este locul in care ne odihnim dupa o zi lunga la serviciu, este locul in care ne reintregim ca familie si cream momente care ne raman in amintire pentru totdeauna.

Nu toti dispunem de un spatiu generos in dormitor, cu toate acestea el reflecta personalitatea noastra si decorarea acestuia trebuie sa tina cont de acesti doi factori. Daca te regasesti in aceasta situatie, expertii in design vin in ajutorul tau cu cateva idei spectaculoase de amenajare a dormitorului:

1.

O paleta vizuala deschisa creeaza senzatia de spatiu, astfel ca albul este de preferat pentru amenajarea unui dormitor mic. Poti opta pentru pereti si podea albe, dar poti aduce o nota de spectaculos prin amplasarea unui scaun retro, cu picioare din lemn, si alegerea unui pat cu tablie de lemn in acelasi stil. Doua lampi de colectie pot incadra patul de o parte si de alta, iar un covor realizat manual poate da o nota energica incaperii.

2. Daca iti place sa colectionezi obiecte din vacantele in care mergi, acestea pot deveni punctul central al unui dormitor mic.

Amplaseaza etajere albe si dispune toate decoratiunile preferate pe el, creand un spatiu extravagant, ca o colectie de arta.

3. Un dormitor mic va arata spectaculos daca incadrezi in designul acestuia piese de mobilier reciclate. Comodele laterale ale patului pot fi reprezentate de doua masini de cusut vechi, vopsite in tonuri deschise, iar in locul unei biblioteci suspendate poti opta pentru o scara dubla din lemn.

4. Pentru a crea senzatia de spatiu intr-un dormitor mic, peretii acestuia pot fi cat mai putin incarcati.

Asa ca, renunta la dulapurile suspendate sau sifonierele inalte si opteaza pentru dulapuri la sol in care sa iti depozitezi lucrurile preferate. Unele dintre ele pot fi inchise, iar altele reprezentate de rafturi fara usi, din care poti crea o mini-biblioteca.

5. Daca dormitorul este folosit de o singura persoana, alege un pat de dimensiune mai mica, pe care sa il plasezi pe un colt si nu pe centrul unui perete. In acest fel, vei avea mai mult spatiu in centrul camerei.

Daca ai nevoie de sfaturi in amenajarea dormitorului tau, expertii in design si productie de mobilier ai www.mobshop.ro iti stau la dispozitie cu sesiuni de consultanta personalizata.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod