3 trucuri pentru crearea senzației de spațiu

Ai întotdeauna impresia că nu ai suficient spațiu în casa ta și că lumina naturală e inexistentă? Te-ai gândit să îți renovezi casa, dar nu ești dispusă să cheltui o avere în acest sens? Iată câteva trucuri simple de decorare a casei cu ajutorul cărora o vei face să pară mult mai spațioasă fără să fie nevoie să apelezi la schimbări majore!

Folosește corpuri de iluminat

Orice cameră va părea mai mare dacă este bine luminată, indiferent dacă este vorba de lumină naturală sau iluminare artificială.

De aceea, îți recomandăm să renunți la draperiile grele și să le înlocuiești cu perdele translucide pentru ca lumina din exterior să pătrundă mai ușor în casă. De asemenea, în cazul în care preferi lumina ambientală, îți poți decora locuința cu mai multe lămpi, care vor reda iluzia spațiului. La Leroy Merlin poți găsi veioze, lampadare și accesorii moderne din metal, sticlă sau lemn, la prețuri care încep de la 14,80 lei.  



Oferă strălucire casei tale

Cu cât există mai multe obiecte strălucitoare în casa ta, cu atât mai multă lumină se va reflecta în camere, iar spațiul va părea mai generos.

Fie că vei opta pentru oglinzi, candelabre sau obiecte metalice, acestea vor reflecta atât lumina naturală, cât și pe cea artificială dacă sunt plasate în locurile potrivite. Oglinzile pot fi încorporate chiar pe ușile din casă sau pe cele ale dulapurilor, oferind o eleganță aparte oricărei locuințe. În magazinele Leroy Merlin vei putea achiziționa oglinzi în diferite forme: drepte, rotunde, semirotunde, patrate, octagonale, la prețuri începând de la 27,50 lei.

Apelează la culorile potrivite

Indiferent de cât de mic este spațiul, o culoare bine aleasă poate transforma o încăpere dintr-una închisă și aglomerată în una spatioasă, luminoasă și aerisită.

Astfel, îți recomandăm să vopsești pereții în culori deschise precum bleu, crem sau verde palid pentru a creea impresia unei case mai mari. Totodată, pentru a contura iluzia unei încăperi înalte, poți alege și culori închise pentru pereți, care să contrasteze cu tavanul și podeaua. Leroy Merlin îți oferă o gamă variată de vopseluri lavabile, iar prețurile variază între 9,90 lei și 289 lei, în funcție de cantitatea aleasă.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod