3 pași simpli de urmat pentru a menține sănătatea câinelui și a familiei tale

Campanie de informare și conștientizare a necesității deparazitării periodice a câinelui.

Strânge după câinele tău, spală-te pe mâini și deparazitează-ți periodic câinele, acesta este mesajul pe care echipa Bayer îl transmite prin campania „O ofertă de nerefuzat”! În ultimii ani, trendul de a avea un animal în casă a devenit foarte răspândit, mai ales în zona urbană și cu precădere în cadrul familiilor care locuiesc la bloc. În felul acesta, contactul strâns dintre animal și om predispune la un risc major de a contacta boli parazitologice. Pentru a preveni infestația cu paraziți instestinali și a menține sănătatea câinelui și a familiei, trebuie respectat un protocol de prevenire pe toată perioada de viață a câinelui prin deparazitări interne și externe.



Cei mai mulți stăpâni de câini uită sau nu dau importanță necesității deparazitării periodice
Potrivit ultimelor cercetări realizate în România*, câinele reprezintă animalul preferat, iar 76% dintre familiile formate din minim patru membri dețin câini. Calitatea vieții familiei precum și calitatea vieții animalului de companie depind foarte mult de administrarea produselor de deparazitare internă și externă.

Copiii și câinii pot fi cei mai buni prieteni, iar aceștia din urmă pot avea o înfluență extrem de benefică. Le pot îmbunătăți abilitățile sociale ale copilului și, în timp, copiii învață să-și trateze câinele ca parte a familiei.
Poate de aceea, peste 80 % dintre copii obișnuiesc să-și pupe câinele. “Cu siguranță că este una dintre cele mai înduioșătoare imagini până când îți dai seama că animalul tău de companie tocmai ce a înghițit câteva ouă de paraziți. Copiii sunt cei mai expuși riscului de îmbolnăvire deoarece pun mâinile pe jos, se joacă cu obiecte care ating pământul și au tendința să-și ducă mâna murdară la ochi, nas și gură. Modul de transmitere poate fi de la inhalarea de aerosoli, la contact direct cu animalul, contact cu fecalele sau urina animalului, până la mușcatura directă. Mai mult, materiile fecale ale câinilor nedeparazitați intern pot conţine bacterii, viruși și paraziți care pot pot infecta adulții si copii cu salmonela, toxocara, E-coli, giardia etc.
Pentru proprietarii animalelor de companie profilaxia acestor boli este relativ simplă. În primul rând, deparazitarea companionilor în regim constant după un protocol stabilit de medicul veterinar precum și efectuarea periodică a examenului coproparazitologic în vederea stabilirii eficienței deparazitărilor interne
", a declarat Dr. Leica Laurențiu - medic primar veterinar

Drontal Dog Flavour este un antiparazitar cu spectru larg utilizat pentru tratamentul câinilor infestați cu viermi rotunzi (nematode), viermi plați (cestode) și Giardia. Durata tratamentului diferă în funcție de tipul de parazit: pentru deparazitări periodice ale câinilor adulți, în cazul infestării cu nematode și cestode, aceștia vor fi tratați la fiecare trei luni.
Pentru tratamentul de rutină, o singură doză este recomandată, dar, în cazul infestării grave cu nematode, doza trebuie repetată după 14 zile. În urma suspiciunii sau confirmării infestării cu Giardia tratamentul se aplică timp de trei zile consecutiv.
      
* studiu realizat de compania iSense Solutions, 2016

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod