3 idei de rețete pentru salate sănătoase de primăvară

Legumele oferă elemente nutritive vitale pentru sănătatea și întreținerea organismului. Unul din cele mai sănătoase şi mai simple obiceiuri alimentare în perioada primăverii este consumul zilnic al salatelor, așa că Ardo Bio propune 3 rețete rapide.

După zilele friguroase, majoritatea persoanelor caută mâncăruri ușoare și din produse cât mai sănătoase. Salata este alegerea ideală, pentru că poate furniza organismului o gamă variată de vitamine, nutrienţi şi antioxidanţi.  În plus, legumele congelate Ardo Bio au un conținut mult mai mare de nutrienți decât cele găsite în stare naturală pe rafturile din magazine, iar asta pentru că ele au fost congelate imediat după recoltare.

Legumele din salate sunt surse bune de fibre, pentru că mentin sănătos tractul digestiv.

Dacă se adaugă nuci, semințe sau fasole, se obține un plus de fibre solubile care ajută și la scăderea colesterolului și menținerea echilibrului de zahăr din sânge.  De asemenea, multe ingrediente de salată conțin vitamina C și vitamina A, sub formă de carotenoide antioxidante. Legumele care au un amestec mai bun de ambii antioxidanți includ ardeii dulci roșii, roșiile și broccoli. Utilizarea uleiului de canola, măsline sau nucă poate asigura și necesarul zilnic de omega 3.
Rețetele speciale propuse de Ardo Bio sunt: salată de fasole verde cu dressing italian, salată de broccoli cu crispy strips-uri de curcan și salată de Sud cu mazăre.

Salată de fasole verde cu dressing italian

Ingrediente: 1 kg amestec fasole verde Ardo Bio;100g amestec de plante italian; 2 gălbenușuri de ou; 1 lingură de muștar; suc de la o lămâie; oțet balsamic alb - 10ml; 100 ml ulei de măsline extra virgin; 50g iaurt grecesc; 100 ml ulei de canola; sare și piper.

Mod de preparare - Puneți la fiert o cantitate de apă pentru fasolea verde și adăugați sare.
Înainte de a începe să fiarbă, se adaugă fasolea verde, iar după fierbere se scuge apa imediat. Se răcește cu gheață sau apă rece. Lăsați la o parte, în frigider. Adăugați 2 gălbenușuri de ou într-un bol, cu 1 lingură de muștar, 1 suc de lămâie și oțetul balsamic. Adăugați  o cantitate mică din ambele uleiuri, până când obțineți un dressing. Se condimentează cu piper și sare, se amestecă iaurtul grecesc, apoi adăugați ierburile italiene.
Puneți o cantitate de dressing peste fasolea verde,  după gust.

Salată de broccoli cu crispy strips-uri de curcan

Ingrediente: 600g brocoli Ardo Bio; 250g penne; 150g fâșii din carne de curcan; 150g de roșii cherry;1 linguriță de pătrunjel tocat; 2 linguri semințe de pin; sare şi piper. Pentru condimente: 2 linguri de oțet de vin alb; 1/4 până la 1/2 linguriță de usturoi tocat;1 linguriță de muștar; 3 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare: Pregătiți condimentele cu oțetul de vin alb, usturoiul tocat, muștarul și uleiul de măsline și lăsați-le așa timp de aproximativ 30 de minute.
Prăjiți semințele de pin într-o tigaie, până când se rumenesc ușor.
Pregătiți bucățile de crispy strip și lasați-le să se răcească. Amestecați pastele, broccoli, semințele de pin, patrunjelul tocat și roșiile cherry curățate cu bucățile de crispy și serviți împreună cu amestecul de condimente.

Salata de Sud cu mazăre

Ingrediente: 200g mazăre Ardo Bio; 150g inele de praz; 150g de griș; 300 ml stock de legume; 50g fulgi de migdale; 25 ml de suc de lămâie; 25 ml de ulei de măsline; 250g de roșii cherry; mentă proaspătă; sare şi piper.

Mod de preparare: Acoperiți grișul cu legumele și gătiți la foc mic timp de 12 minute. Se scoate și se lasă să se răcească. Răzuiți rapid prazul și mazărea, scoateți și lăsați-l să se răcească. Prăjiiți migdalele într-o tigaie.
Se amestecă grișul răcit cu fulgi de migdale, suc de lamaie, ulei de măsline, praz, mazăre și roșiile cherry înjumătățite.
Se condimentează cu piper și sare și se adaugă menta proaspătă, chiar înainte de servire.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod