21 martie, singura zi din an când versurile devin monedă de schimb

“Plătește cu poezie” a ajuns la cea de-a 4-a ediție

Pentru al patrulea an consecutiv, poezia devine pentru o zi monedă de schimb. Julius Meinl invită și în acest an românii pe 21 martie să se alature campaniei-manifest “Plătește cu poezie” ce va avea loc în peste 200 de cafenele din toată țara.

Brandul de cafea vienez a cărei misiune este să facă lumea mai bună prin intermediul poeziei, îi provoacă și în acest an pe români să își descopere creativitatea, oferind cafea în schimbul versurilor. Astfel, pe 21 martie, în cele peste 200 de cafenele participante din toată țara, iubitorii de cafea și poezie sunt așteptați să dea frâu liber sentimentelor.

Anul trecut, campania-manifest lansată de Julius Meinl în octombrie 2013, în România, a reușit să strângă peste 17.400 de poezii scrise de români din peste 70 de orașe din țară, toate acestea în schimbul cafelelor oferite în locațiile partenere.

Poetry Beats pe 20 martie, la Beraria H - Duminică seară, cu o zi înainte de Ziua Internațională a Poeziei, Julius Meinl vă invită începând cu ora 20.00, la Berăria H din Capitală, la primul show poetic din România.  Spectacolul îi are drept protagoniști pe Deliric, împreună cu DOC și Vlad Dobrescu și pe KREM, cu un performance bazat pe versurile lui Iv cel Naiv.

Sunteți, astfel, așteptați la o conversație experimentală de versuri contemporane, purtată live între poeți și poeți de stradă. Intrarea la eveniment este liberă.

Krem poetizează live, la Radio 21 - Anul acesta, poetizer-ul iese din anonimitate și se aude live, în matinalul Radio 21. Luni dimineață, de Ziua Internațională a Poeziei, Răzvan Krem Alexe va poetiza orice obiect sau stare a ascultătorilor, susținut fiind de cei doi matinali, Shurubel și Bogdan.

Robert Montgomery, ambasadorul “Pay With A Poem” 2016 - Campania “Plătește cu poezie” se desfășoară la nivel global în peste 1300 de cafenele partenere Julius Meinl în 30 de țări din întreaga lume.

Totodată, în misiunea sa de a inspira lumea prin intermediul poeziei, Robert Montgomery, artistul cunoscut ca fiind “Banksy al cuvintelor”, s-a alăturat manifesto-ului inițiat de Julius Meinl și a devenit ambasadorul global oficial al campaniei “Pay With A Poem”. Alături de marca de cafea vieneză, prin intermediul billboard-urilor lui revoluționare, lupta pentru aceeași misiune, aceea de a arăta că poezia poate face lumea mai bună.

Îmi place cum “Plătește cu poezie” ne face să căutam în buzunarul libertății, în care banii sunt înlocuiți de versuri. În loc să folosească bancnote sau un card, oamenii pot da o altă valoare poeziei și o pot folosi ca o metodă alternativă de plată.

Cred că majoritatea oamenilor scriu versuri în adolescență și uită de acest hobby la maturitate. Cu această inițiativă îi încurajăm pe toți să se reconecteze la vocea poetică interioară”, spune Robert despre campanie.

Robert Montgomery va folosi miile de poezii scrise de mână cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei pentru a crea o nouă operă de artă care își propune să demonstreze puterea poeziei.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod