10 trucuri de la Ela Craciun si Carmen Negoita ca sa iei o pauza fara sa te simti vinovata

Mamicile intâmpina de cele mai multe ori dificultate in a lua mici pauze de la cresterea celor mici si a se dedica propriilor pasiuni. Conform studiilor, acestea capata sentimentul de vinovatie crezând ca, in acea perioada a vietii, prioritatea absoluta o au copiii lor. Psihologii vin sa sublinieze faptul ca, in orice context, fiecare mama are nevoie sa isi aloce momente de relaxare, sa se dedice pasiunilor sale, fara a considera ca aceste escapade ii afecteaza calitatea materna.
Aceasta a fost si tema de discutie a primului eveniment public Super Mame cu Super Puteri, initiat de bloggerul Ela Craciun. Vedeta a vorbit in fata a peste o suta de persoane prezente intr-un centru comercial din Bucuresti, si in fata a peste 100.000 de ce au vizualizat transmisia live pe Facebook, despre importanta echilibrului in viata de familie, oferind inclusiv exemple proprii despre cum reuseste sa se relaxeze având doua joburi si doi copii.

La fel si Carmen Negoita, invitatul special al evenimentului, a dezvaluit modalitatile prin care reuseste sa evadeze, macar pentru o ora, in pasiunile sale.

Ela Craciun recomanda cinci modalitati prin care te poti relaxa intr-o scurta pauza pe care o poti lua oricând.

  • Mi-am descarcat o aplicatie de mobil pentru meditatie ghidata. Sesiunea tine doar 15 minute, insa este extrem de utila in special in perioadele stresante
  • Ma asez in fata oglinzii si incerc noi tipuri de machiaj.
    E ca o joaca pe care o avem in copilarie, este distractiva si ne poate ajuta sa descoperim si noi tipuri de look pe care sa le adoptam in viata de zi cu zi.
  • Fa masaj. Ori iti faci abonament la un centru aproape de casa ta, ori chemi specialistul la domiciliu. Masajul nu este un moft, nici un lux. Macar o data la doua saptamâni. Corpul si psihicul au nevoie de acest tip de relaxare.
  • Experimenteaza noi retete culinare. Invata sp faci tot timpul ceva nou, chiar daca nu iti reuseste din prima.
  • Iesi la plimbare in aer liber. Conecteaza-te cu natura. Stai macar 10 minute la soare. Te va incarca cu energie foarte buna.

Carmen Negoita completeaza seria de recomandari a Elei Craciun astfel:

  • Imi fac un ceai negru cu lapte, pun muzica la boxe, dansez si imi rearanjez dressingul de haine. Este un exercitiu foarte relaxant si cu ocazia asta redescoperiti ce haine aveti si cum le puteti imbina fara sa cumparati altele noi.
    Este timpul petrecut cu mine care ma relaxeaza profund.
  • Merg la pilates ori la sala. Am nevoie sa ma detensionez, iar sportul ma ajuta foarte mult. Daca nu ai abonament la sala, poti face miscare acasa sau in jurul casei, in aer liber.
  • Cartile de colorat nu sunt doar pentru copii. Te ajuta sa te concentrezi asupra acelui lucru, iar gândurile nu mai circula necontrolat prin minte.
  • Vizioneaza un serial online. De cele mai multe ori au in jurul a 40 de minute, asa ca pauza nu este deloc indelungata.
  • Mergi la o cafea sau un ceai alaturi de o prietena. Este important sa socializezi, chiar si in putinul timp liber pe care il ai. Incearca sa te intâlnesti cu persoana respectiva, nu sa vorbiti la telefon sau pe internet.

„Ia o pauza fara sa te simti vinovata!” a fost titlul primului eveniment pe care Ela Craciun in deuleaza in cadrul campaniei „Super mame cu super puteri”.
Urmatoarele

Evenimente vor avea loc in centrul Auchan Titan dupa cum urmeaza.

#Super puterea nr 2: Mama pune sarea in bucate! Evenimentul va avea loc pe data de 22 aprilie 2017 ora 11.00. Mamele nu mai stau acasa toata ziua pentru a se ocupa de bucatarie. Timpul de gatit se reduce considerabil atunci când ai un serviciu sau o profesie solicitanta. Vom gasi solutii pentru a ne adapta acestei situatii cu ajutorul tehnologiei sau a aparatelor moderne de gatit.

#Super puterea nr 3: Atuul din mâneca: tatal! Evenimentul va avea loc pe data de 20 mai 2017 ora 11.00. Experti si psihologi vor vorbi despre rolul tatilor in cresterea copiilor si ce sarcini ar trebui sa isi asume ei pentru o familie sanatoasa.

#Super puterea nr 4:  Mama poate fi si tata.  Evenimentul va avea loc pe data de 17 iunie 2017 ora 11.00.
Se va discuta despre cum afecteaza divortul familia dar, mai ales, cum isi gasesc femeile curajul de a merge mai departe?

#Super puterea nr 5: Stim sa economisim pentru viitorul copiilor nostri? Evenimentul va avea loc pe data de 8 iulie 2017 ora 11.00. Vorbim despre cum conceptul de pusculita trebuie sa se aplice si oamenilor mari. Cum reusim sa strângem bani si sa ii multiplicam pentru a putea sustine proiecte interesante pentru copilul nostru.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod