10 sfaturi pentru alegerea lenjeriei de pat

Lenjeria de pat, alături de saltea și pătură, reprezintă o parte importantă a elementelor ce pot induce un somn odihnitor sau, dimpotriva, îți pot genera o senzație de disconfort.
De aceea, alegerea celei mai potrivite lenjerii este o parte importantă și trebuie tratată cu atenție.

Casa G&D îți oferă câteva sfaturi care te vor ajuta la selectarea celor mai potrivite produse care să “îmbrace” patul într-un fel plăcut și util totodată.

1. Alege lenjeria în funcție de dimensiunea patului!

Cand măsori patul, trebuie să ai în vedere faptul că o parte a cearceafului trebuie să intre sub saltea fixându-se bine. Un cearceaf care se miscă sau se mototolește pe timpul nopții poate crea o senzație de neplăcere.

2.
Măsoară pernele înainte de a cumpăra fețele de pernă. Este bine să știi dinainte ce dimensiuni au pernele decat să trebuiască să le trimiți înapoi.

3. Cumpără lenjeria în funcție de tipul materialului pe care îl are și de scopul său!

Alege bumbacul dacă dorești o lenjerie care protejează pielea pe timpul nopții si o lasă să respire. Confortul oferit de acestea, cât și absorbția sporită a umezelii sau rezistența tesăturii sale, fac din lenjeriile 100% bumbac o opțiune primordială în alegerea așternuturilor preferate.

4.
Lenjeriile din damasc satinat, mercerizat și ranforizat au un aspect lucios ceea ce le conferă eleganță, un grad ridicat de delicatețe la atingere, precum și rezistență la folosire și spălări repetate.

5. Lenjeriile pufoase (tip Cocolino) și moi, confecționate dintr-un material de top (100% fleece) sunt foarte călduroase și plăcute la atingere, pentru a face față nopților reci. Le poți alege daca dorești un aspect pufos și un pat calduros în nopțile friguroase de iarnă.

6. Lenjeriile din bumbac satinat se întrețin ușor și sunt rezistente în timp.
Deoarece bumbacul dublu satinat este obținut printr-un proces chimic numit mercerizare, acest procedeu ajută la întărirea firului și, ulterior, a țesăturii și la păstrarea culorilor. Bumbacul satinat este lucios și moale, ținând racoare în nopți călduroase și cald în nopți răcoroase; de obicei, lenjeriile de pat ce sunt fabricate din acest material au doua părți, una lucioasă și una mată.

7. Lenjeriile de pat 3D sau 5D sunt spectaculoase și reprezintă ultima tehnologie în materie de lenjerii. Particularitatea acestui tip de lenjerie 3D sau 5D este dată de motivele florale care imită sălbăticia și frumusețea naturii.

8.
Citeste cu atentie dimensiunile lenjeriei pentru a te asigura că va putea îmbrăca în mod potrivit salteaua, plapuma și pernele.

9. Cumpără de la un magazin online de încredere; în acest fel, dacă ai gresit marimile poti fi sigur ca poti returna lenjeria la nevoie.

10. Selectează un magazin online care își oferă datele fiscale pe site, conform legii, pentru a te asigura că vei primi exact ceea ce ai comandat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod