10 carti pe care sa le citesti de Halloween

Cei mai bine vanduti autori horror pe Libris.ro
Luna octombrie trebuie sa fie luna povestilor de groaza. Si chiar daca, pentru mult timp, filmele au fost cele care au dominat, cartile au recuperat teren si promit sa ingrozeasca cititorii amatori ai genului. Pentru acestia si nu numai, Libris.ro a alcatuit o lista de 10 carti horror care nu trebuie ratate anul acesta. 

Volumele care apartin genului horror sunt printre cele mai cautate pe Libris.ro, pasionatii avand la dispozitie cateva sute de de titluri incadrate in aceasta categorie, in romana sau engleza. Printre cei mai populari autori se numara Stephen King, cu titluri precum IT, sau seria Turnul Intunecat, dar si volumele care au ca personaje centrale vampirii, preferate de cititorii adolescenti si nu numai. Printre acestea se numara seria Vampirii din Morganville de Rachel Cane, Dispozitive infernale si Instrumente mortale de Cassandra Clare. Carlos Ruiz Zafon, supranumit Dickens al Barcelonei, intra si el in topul celor mai populari autori de scrieri horror cu volumul Jocul ingerului.  

1. IT, Stephen King – 74,99 lei 
O magnifica odisee a terorii de la nimeni altul decat maestrul genului horror, IT descrie povestea a 7 prieteni care pornesc pe urmele unui ucigas sangeros ce le-a marcat copilaria si care acum, dupa 28 de ani, loveste din nou.
Romanul reda o noua dimensiune a spaimei, si transpune teroarea din lumea copiilor prelungita intr-un imperiu al fricii. Povestea merge insa mai departe, fiind o lectie magnifica despre prietenie, caci raul absolut nu poate fi invins decat de iubire. 

2. Povesti clasice, H.P. Lovercraft – 23,94 lei
Orice maestru isi are maestrul sau. Iar despre H.P Lovecraft, Stephen King a spus ca este cel mai bun autor de literatura horror. Opere sale au constituit o piatra de temelie in universul scrierilor care iti dau fiori reci, asa ca nu trebuie sa ratezi aceste povestiri mai ales in noaptea de Halloween.

3. Turn of the Screw, Henry James - 15 lei 
O poveste care ingrozeste  de la primele pagini despre o tanara a carei prima slujba este sa ingrijeasca doi copii ciudat de frumosi, ingrijorator de distanti si neobisnuit de tacuti, care traiesc pe o proprietate izolata. Tanara descopera insa ceva si mai infricosator: cei doi copii nu sunt singuri. Ceva pe jumatate vazut in spatele ferestrelor murdare, in umbre pe jumatate risipite ii urmareste si vrea sa puna stapanire pe ei. Copiii insa nu se tem pentru ca si ei tanjesc dupa cei ce ii urmaresc.

4. Cimitirul animalelor, Stephen King - 53,94 lei

Aceasta este una dintre cartile care nu pot fi citite cu lumina stinsa.
Familia Creed, proaspat mutata in Maine, pare perfecta. Cei doi copii sunt minunati, casa este superba, pana si pisica prietenoasa. Insa in padurea ce se intinde in spatele proprietatii sunt ascunse adevaruri imposibil de cuprins, asa ca viata perfecta a familiei Creed se transforma intr-un cosmar din care nu se mai pot trezi. 

5. Exorcistul, William Peter Blatty – 53,94 lei 

O carte care nu are nevoie de nicio prezentare, fiind sursa de inspiratie pentru unul dintre cele mai tulburatoare si infricosatoare filme create vreodata, Exorcistul este una dintre cartile care te introduc imediat in spiritul sarbatorii de Halloween. Acest volum ramane si azi o parabola tulburatoare a binelui si a raului si una dintre cele mai terifiante carti scrise vreodata.

6. Dracula, Bram Stocker – 35,94 lei 

Filmele cu vampiri sunt emblematice pentru Halloween, dar totul a inceput cu romanul scris in 1897. Astfel, Dracula a devenit poate cartea cu cel mai puternic impact asupra literaturii horror, un izvor de inspiratie pentru autori ai genului, avand o influenta hotaratoare si in cinematografie. 

7. Duma Key, Stephen King – 59,94 lei

Nu este cea mai cunoscuta carte a maestrului Stephen King, insa este un volum pe care nimeni nu ar trebui sa il rateze.
Duma Key spune povestea tulburatoare a unui pictor care abia si-a descoperit talentul pictand cu mana pe care a pierdut-o intr-un accident. Tablourile care se nasc in casa de la malul marii au insa o putere terifianta care se dezvaluie treptat, cu fiecare pagina citita. 

8. Cronicile vampirilor – Memnoh The Devil, Anne Rice - 53,94 lei

Seria Cronicile Vampirilor este poate una dintre cele mai convingatoare serii ale genului, hipnotizand de-a dreptul fani din intreaga lume. Povestea scrisa de Anne Rice implica pericol, dragoste, pierdere, suspans, puterea extraordinara a simturilor facand din Memnoh The Devil o carte ce ar trebui sa-si gaseasca locul pe noptiera.

9. Rebecca, Daphne Du Maurier - 47,94 lei

Desi nu este considerat un roman apartinand genului horror, Rebecca este un thriller psihologic prin excelenta cu seducatoare arome gotice. Un best-seller adevarat, Rebecca a fost vandut in aproape 3 milioane de exemplare intre anii 1938-1965, fara ca tirajele sa fie vreodata intrerupte, ajungand una dintre acele volume clasice, pe care oricine ar trebui sa le citeasca. 

10. A Head Full of Ghosts, Paul Tremblay – 47,94 lei 

Romanul lui Paul Tremblay prezinta povestea unei familii care traieste in suburbiile din New England. Marjorie are doar 14 ani, dar incepe sa dea semne de schizofrenie, spre disperarea parintilor carora medicii nu le pot da nicio speranta.
Casa altadata fericita devine o casa a groazei, asa ca ajutorul unui preot exorcist pare o ultima solutie. Pentru a-si permite plata facturilor medicale, tatal lui Marjorie accepta ca familia sa devina subiectul unui reality show, insa decizia aceasta ii va costa scump pe toti. 

Despre Libris.ro
Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.  
Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alaturat Organizatiei "Salvati Copiii" in proiectul de reducere a mortalitasii infantile in Romania.
Din martie 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself - Ofera-ti timp pentru lectura, proiect prin care isi propune sa prezinte lectura din perspectiva unei activitati care inseamna respect fata de sine, preocupare pentru autocunoastere si dezvoltare.
Pentru detalii legate de LIBRIS.ro:
Anca Popa | Consultant PR| Zacke PR | anca.popa@zackepr.com | 0724.202.474

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod