Suportul brokerului este esențial în tranzacțiile imobiliare

Criza economică a schimbat opțiunile cumpărătorului din domeniul rezidențial, acesta devenind mai sofisticat față de cel de doar acum câțiva ani. Această evoluție a impus companiilor imobiliare o transformare a modului în care gândesc dezvoltarea propriei afaceri.

Pentru a rămâne în vârful clasamentului compania nu se mai poate rezuma doar la simpla intermediere; ea trebuie să își dezvolte pachete de servicii specializate care să cuprindă parteneriate cu bănci, case de avocatură sau arhitectură, cu firme de design interior, sau să atragă în echipă brokeri cu experiență și specializări în domeniile respective.

Brokerul imobiliar este cel care oferă, de exemplu, primele sfaturi juridice clientului.

El cunoaşte, în detaliu, istoricul şi documentaţia proprietății pe care o reprezintă. În piața rezidențială, postura de vânzător poate genera o experiență unică, în care suportul brokerului este salutar. De altfel, prin mărirea constantă a echipei, am încercat să răspundem noului mod de a face business”, declară Costel Alecu, managing partner al Romtor Real Estate.

Deblocarea programului „Prima Casă” şi efectele reduse în piaţă ale Legii „Dării în plată” precum și sporirea încrederii oamenilor de afaceri în creșterea afacerilor lor în acest an, au dinamizat piaţa.

S-a înmulţit numărul celor care doresc să investească în proprietăţi, care le pot oferi un randament mult mai bun decât dacă ar ține banii într-un depozit bancar.

Ne orientăm tot mai mult către oferte exclusive din domeniul rezidenţial sau industrial. Ele sunt rezultatul încrederii pe care a generat-o echipa Romtor, care i-a determinat pe proprietari să ofere aceste exclusivități, precum cele din zona Pache Protopopescu, Unirii sau 13 Septembrie. Situate în zona centrală sau cu încărcătură istorică a capitalei și având o arhitectură deosebită, ne permit să aducem în atenția cumpărătorilor proprietăți care pot fi o excelentă investiție pentru viitor.

Dorinţa noastră este de a putea obţine cel mai bun preţ, atât pentru vânzător cât şi pentru cumpărător”, explică Costel Alecu.

Conform datelor prezentate de Eurostat, preţul locuinţelor din România a crescut cu 6,8% în trimestrul al doilea al acestui an, marcând a şasea cea mai mare creştere din Uniunea Europeană.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod