„Serviciile si activitatile noastre sunt adaptate pe profilul clientului” - Florin Neby (Neby Fitness)

Florin Neby are o experienta de peste 26 de ani in sport, la baza este  gimnast, domeniu in care a obtinut zeci de medalii nationale si internationale. La 19 ani a hotarat sa lase in spate cei 15 ani de gimnastica artistica si la propunerea doamnei Marcela Fumea, coordonatoare a Lotului National de Gimnastica Aerobica a hotarat sa isi continue performanta in aceasta ramura a gimnasticii, obtinand titlurile de campion european si mondial si maestru emerit al sportului in Romania.

Dupa ce a incheiat cariera de sportiv profesionist, a inceput sa participe la mai multe proiecte care au legatura cu sportul. Printre acestea se numara trupa Aeros, al carei show a fost comparat cu cel al trupei Cirque du Soleil, performand in intreaga lume si avand aparitii in cele mai prestigioase publicatii, inclusiv pe prima pagina a renumitului New York Times.

Ce te-a determinat sa iti deschizi propria sala de fitness?

Incepand cu august 2009 am hotarat sa incerc sa impart din lunga mea experienta cu oamenii care vin in salile de fitness, cu gandul de a-i ajuta sa isi atinga obiectivele propuse.

Astfel  am devenit antrenor de fitness, iar in 2015 am decis ca imi doresc mai mult si am deschis propria sala - Neby Fitness. In prezent Neby Fitness s-a extins la doua locatii – Baneasa si Domenii si continua sa evolueze.

Ce calitati cumulate in cariera de sportiv te-au ajutat pe acest drum?

In primul rand as spune determinarea si organizarea. Atat ca sportiv, cat si ca antreprenor, ai nevoie de amandoua. Determinarea de a-ti pune in practica ideile, chiar si atunci cand cei de langa tine spun nu. Iar organizarea stim cu totii cat este de benefica, dar si greu de obtinut. Este insa necesara pentru a incepe cu dreptul atat ca antreprenor, cat si ca sportiv.

Cum a crescut business-ul Neby Fitness in timp?

Am crescut organic. Intotdeauna am avut o orientare catre client si, foarte important pentru noi, este faptul ca am reusit sa ne pastram in proportie de 80% echipa, atat de vanzari cat si de antrenori. Iar asta ne-a adus tot timpul credibilitate in fata clientilor si, implicit, o fidelizare a lor.



Cu ce provocari te-ai confruntat si cum ai reusit sa le depasesti?

Provocari intampinam in fiecare an. De exemplu, zilele libere date de la stat sunt o provocare, mai ales cele anuntate in ultimul moment, pentru ca orice campanie ai derula si oricat de atractiva ar fi scade interesul pentru ea atunci cand oamenii aud ca vin zile libere.

De asemenea, un alt aspect ar fi faptul ca marea majoritatea oamenilor sunt sezonieri, atunci cand vine vorba de sport. Orice club de fitness are o scadere cuprinsa intre 30 si 40% in perioada estivala. Cu toate acestea facem campanii de constientizare, a necesitatii sportului minim 10-11 luni pe an.
 
Ce ofera diferit Neby Fitness? Ce ar trebui sa stie despre voi o persoana interesata sa mearga la sala
?

Stim si analizam din ce in ce mai mult cat timp aloca oamenii pentru sport. Media este de 45 de min/sesiune de antrenament. Ca oamenii nu pierd timpul la noi in sala este un fapt, iar atat antrenorii cat si serviciile noastre, dar si activitatile pe care le desfasuram, se adapteaza in jurul acestor 45 de minute.
Intotdeauna am spus ca functionam pe principiul fitness express.

Cine este femeie care merge la voi la sala?

Activa, constienta, imbratiseaza un mod de viata sanatos si, foarte important, o femeie care se uita in oglinda cu un ochi critic, fara loc de “lasa ca merge si asa”.

Cum reusesti sa imparti viata de antreprenor cu cea personala?

Uneori este destul de greu, deoarece am doi copii mici si imi propun sa petrec cat mai mult timp cu ei. Am insa noroc cu doua mari aspecte: primul ar fi ca viata de fost sportiv m-a invatat sa ma organizez pana la ultimul detaliu si al doilea este ca sotia gestioneaza departamentele de vanzari si customer service, lucru care ma lasa pe mine sa ma ocupa de organizare.

Care sunt cele mai de succes programe ale voastre si de ce?

BecomeFit, care de fapt este si primul program de antrenament, nutritie adaptata si coaching din Romania, conceput in 2012 si lansat la inceputul lui 2013, si are ca si scop principal remodelarea corporala a celor ce participa.


Neby Fitness Academy, o scoala de fitness pe care am lansat-o in 2018 si care se bucura de un feedback peste asteptarile noastre, unde transformam pasionatii de fitness si miscare in antrenori. Cu diploma recunoscuta la nivel national si international si care le permite sa profeseze mai departe in aceasta industrie. Trebuie sa stiti ca 90% dintre absolventii nostri activeaza acum in cele mai bune centre de fitness si o mica parte dintre ei sunt si colaboratorii nostri.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod