"Primele 90 de zile - Strategii de succes pentru noii conducatori, la orice nivel", de Michael Watkins

In calitate de profesor de management la IMD Lausanne, Michael Watkins formeaza viitorii directori de companii, predandu-le cursuri specifice de management organizational si dezvoltare.
In calitate de profesor de management la IMD Lausanne, Michael Watkins formeaza viitorii directori de companii, predandu-le cursuri specifice de management organizational si dezvoltare. De-a lungul timpului, a oferit consultanta unei arii extinse de categorii de lideri - de la cei din intreprinderi mici si mijlocii, pana la cei care lucreaza in corporatii multinationale.

A fost profesor la Kennedy School of Government din cadrul Harvardului, iar din 1996 preda cursuri de leadership si negociere la Harvard Business School.

Este coautor a peste 10 carti despre leadership si negociere in afaceri, printre care "Shaping the Game: The New Leader's Guide to Effective Negociating".
Pe langa cartile sale despre management si leadership, Watkins a analizat si a scris articole despre securitatea internationala si negociere in comertul international.

"Aceasta carte este harta managerilor pe drumul pentru preluarea conducerii in primele 90 de zile la un nou loc de munca." - Michael Watkins

Specializat in formarea liderilor, Michael Watkins pleaca de la premisa ca primele 90 de zile sunt esentiale in trasarea directiei de actiune a noului sef numit. Esec sau avant? Infrangere sau succes? Totul depinde de cum va concentrati energia si de cum va trasati planul personal de dezvoltare in aceste prime 90 de zile.


Printre elementele-cheie ale transformarii perioadei de tranzitie intr-un succes deplin se numara: cunoasterea in detaliu a noii organizatii sau a noului domeniu pe care il coordonati; stabilirea unei relatii oneste si echilibrate atat cu superiorul ierarhic, cat si cu subordonatii directi; formarea coalitiilor in interiorul si, mai ales, in afara departamentului coordonat.

Primele 90 de zile intr-o noua pozitie de conducere reprezinta intervalul optim pentru a analiza situatia, a pune la punct o strategie de actiune si a evalua potentialul colegilor si al partenerilor tai.
Acestea sunt zilele in care iti delimitezi terenul, te edifici asupra lacunelor de comunicare si incerci sa gasesti solutiile optime pentru reusita.

Un adevarat izvor de inspiratie pentru depasirea cu succes a unei perioade dificile si esentiale din cariera unui sef, cartea este extrem de apreciata in domeniu, mai ales deoarece propune cai logice de ocupare a unei pozitii, de asumare si constientizare a noului rol, de construire a unei strategii de lucru, de trasare a viitorului companiei, dar, mai ales, de asigurare a continuitatii.

Cartea "Primele 90 de zile - Strategii de succes pentru noii conducatori, la orice nivel", semnata de Michael Watkins, a aparut la Editura Curtea Veche, in anul 2008, in traducerea Mihaelei Stan, si poate fi cumparata din librarii, la pretul de 34 lei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod