Paragona a inaugurat un campus pentru formarea medicilor din Uniunea Europeană care doresc să lucreze în străinătate

Compania Paragona, lider în recrutarea internaţională a medicilor, a deschis un campus modern, unde specialiştii din statele membre ale Uniunii Europene pot beneficia de o pregătire completă, înainte de a începe să lucreze în cabinetele medicale din străinătate. Deschiderea noului campus din Piaseczno, lângă Varşovia, este rezultatul diversificării ofertei de servicii Paragona, dar şi a dorinţei de a oferi medicilor cele mai bune condiţii posibile pentru formarea profesională, care le va permite acestora să înceapă să lucreze în străinătate.

Un răspuns complet la nevoile medicilor

Lipsa de personal din sectorul medical din Scandinavia, Franţa şi Regatul Unit a determinat spitalele şi clinicile să devină tot mai receptive la ideea de a recruta medici străini. Cu toate acestea, mulţi specialişti care doresc să urmeze o carieră într-o altă ţară se tem de utilizarea unei limbi străine şi de diferenţele dintre procedurile medicale. Cursurile de formare desfăşurate în campusul Paragona, de către personal calificat, sunt special concepute pentru a contribui la depăşirea acestor bariere.

“Campusul nostru este un loc unic, unde se organizează cursuri de formare pentru medici din mai multe ţări ale Uniunii Europene, precum Spania, Lituania, Croaţia, Italia, România, Bulgaria şi Polonia.

Cursurile vizează îmbunătăţirea intensivă a limbii străine, inclusiv termeni medicali de specialitate, şi conţin elemente de pregătire profesională, de exemplu, predarea procedurilor legate de gestionarea tratamentului pacienţilor aflaţi în străinătate. În ciuda recunoaşterii formale a diplomelor medicale şi a majorităţii specializărilor de către toate ţările europene, statele membre UE impun obstacole formale, cum ar fi necesitatea unui nivel foarte ridicat de competenţă în limba ţării respective. Pentru mulţi medici aceste bariere nu pot fi depăşite. Cu toate acestea, experienţa noastră arată că, datorită unei combinaţii de cursuri de învăţare on-line şi off-line, în săli de clasă, aceştia pot face progrese rapide, iar studierea la un internat – de fapt, o "veche" formă de predare - aduce cele mai bune rezultate”, spune Kinga Łozińska, Director General Paragona.

Din acest motiv, înainte de a pleca în străinătate, medicii recrutaţi de Paragona urmează cursuri intensive de instruire, în cadrul cărora, folosind metode moderne, cu rezultate dovedite, învaţă limba şi modul în care operează serviciul de sănătate al ţării în care urmează să lucreze.

Până în prezent, Paragona a instruit mai mult de 1.000 de medici specialişti din Uniunea Europeană, care au început să lucreze cu succes la cabinete medicale din Franţa, Danemarca, Suedia, Norvegia şi Regatul Unit. Noul campus Paragona, unde medicii din întreaga Europă vor petrece de la câteva săptămâni până la câteva luni, constă într-o cameră de training, o zonă rezidenţială şi una de recreere. Scopul campusului este de a ajuta compania să ofere medicilor condiţii de învăţare mai confortabile, precum şi instruirea grupurilor mai mari, deoarece cererea de medici din diverse specialităţi în pieţele specifice este în creştere.

"În timp ce stau în campusul nostru, medicii nu numai că învaţă limba, ci, mai presus de toate, au şi posibilitatea de a vorbi cu viitorii angajatori şi de a se întâlni cu alţi medici care au decis să-şi continue cariera în cabinetele din străinătate. Graţie acestei abordări, specialiştii care fac parte din proiectul nostru au deja, la momentul în care trebuie să se mute şi să înceapă activitatea, toate cunoştinţele necesare pentru a se adapta cu uşurinţă la noul sistem medical”, adaugă Kinga Łozińska.

Recrutarea în Sistemul Naţional de Sănătate al Marii Britanii

Majoritatea centrelor similare se concentrează doar pe pregătirea medicilor care doresc să lucreze în Scandinavia.

Paragona este singura companie care oferă, de asemenea, cursuri de formare pentru specialiştii care au decis să îşi dezvolte cariera în Marea Britanie. Acest lucru este legat de implementarea actuală, de către companie, a unui proiect care se va desfăşura pe parcursul mai multor ani, cel mai mare de până acum – pentru Sistemul Naţional de Sănătate al Marii Britanii (NHS). Ca parte a proiectului, câteva mii de medici specialişti medicină de familie urmează să fie recrutaţi pentru a lucra la instituţiile medicale de acolo. La deschiderea oficială a campusului, în data de 22 mai, doctorii care au participat la programul de recrutare realizat de Paragona, au avut ocazia să discute cu viitori angajatori de la NHS. În cadrul evenimentului de deschidere au fost discutate detalii privind relocarea în Marea Britanie şi planurile pentru viitoarea lor perioadă de adaptare.

 “Munca în centrele NHS nu reprezintă doar o oportunitate de a îţi îmbunătăţi abilităţile profesionale. Ea reprezintă, în acelaşi timp, o oportunitate de dezvoltare personală. Programul pe care îl realizăm în cooperare cu NHS este foarte "grijuliu". Cel mai mare avantaj îl reprezintă faptul că medicii specialişti medicină de familie care participă la procesul nostru de recrutare nu trebuie să treacă examenul de limbă IELTS sau testul OET (Occupational English Test).

În plus, oferim asistenţă pentru toate formalităţile legate de relocare, iar la sosirea în Marea Britanie, medicii beneficiază de o instruire introductivă suplimentară. Foarte important este faptul că am primit o asigurare oficială din partea NHS potrivit căreia orice aranjamente legate de Brexit, făcute în timpul realizării proiectului, nu îl vor afecta", spune Kinga Łozińska.

Proiectul realizat de Paragona pentru NHS este împărţit în mai multe etape. Prima etapă s-a încheiat cu recrutarea a 25 de medici specialişti medicină de familie pentru cabinetele situate în Lincolnshire. În prezent, Paragona se concentrează pe recrutarea a încă 100 de medici pentru clinici din zona centrală a regiunii Midlands.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod