Oportunităţi de angajare pentru medicii specialişti Medicină de familie în Marea Britanie, post-Brexit

Brexit-ul şi ştirile legate de faptul că Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană au atras foarte mult atenţia. Întrucât asistenţa medicală britanică reprezintă de mulţi ani un interes sporit pentru personalul medical calificat din alte state membre ale Uniunii Europene, mulţi medici se întreabă dacă Brexit-ul ar putea să le împiedice planurile de angajare în centrele de asistenţă medicală de acolo. Aceste îngrijorări par să fie nejustificate, deoarece Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a iniţiat recent un demers de recrutare pentru a angaja, în următorii câţiva ani, câteva mii de medici specialişti Medicină de familie din Europa.

Regatul Unit acceptă în continuare medici străini

Regatul Unit este considerat un “teren fertil” pentru dezvoltarea unei cariere, atât de medicii care urmează să îşi completeze specializarea, cât şi de medicii cu experienţă. Se estimează că în Marea Britanie lucrează câteva zeci de mii de medici din statele membre ale Uniunii Europene, iar marea majoritatea sunt angajaţi de Serviciul Naţional de Sănătate.

Statutul profesional al unui medic specialist Medicină de familie

Serviciul Naţional de Sănătate se confruntă cu un deficit major de personal.

În special, medicii specialişti Medicină de familie sunt foarte puţini, ei având un rol esenţial în sistemul britanic de asistenţă medicală. Într-adevăr, ei au mai multă putere şi responsabilităţi decât omologii lor din alte ţări europene. În consecinţă, un medic specialist Medicină de familie poate oferi pacienţilor tratament complet. Din acest motiv, statutul de medic specialist Medicină de famile din Marea Britanie este extrem de ridicat – Medicii specialişti Medicină de famile sunt văzuţi ca piloni ai comunităţii locale, având parte de respect şi încredere.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod