Miroglio, grupul fast fashion ce deține Motivi, aniversează 70 de ani

Compania Miroglio a debutat în Alba, Italia, în 1947. Astăzi, 70 de ani și 3 generații mai târziu, Miroglio Group este un concern industrial ce operează în 34 de țări, cu 5.500 de angajați și 4 centre de producție. În România, grupul este prezent din anul 2003, prin intermediul brandului său, Motivi. Miroglio Group este organizat în două divizii -  Miroglio Fashion, cu branduri precum Motivi, Oltre, Elena Mirò și Fiorella Rubino, și Miroglio Textile, una dintre cele mai importante companii europene în imprimarea pe materiale și hârtie de transfer.

Activitățile antreprenoriale ale familiei Miroglio au debutat la finalul secolului al 19-lea. Carlo și Angela Miroglio au început prin a călători în împrejurimi, vânzând materiale textile, deschizând apoi un magazin ce a devenit faimos în întreaga regiune a Piemontului, la începutul anilor 1900.

Producția de mătase și materiale textile artificiale a început în 1947, iar în 1955 Giuseppe Miroglio a construit o fabrică pentru producția în masă de îmbrăcăminte, urmând modelul american. În urma acestui proiect inovator pentru acea perioadă a fost creată divizia de vestimentație feminină “Vestebene”, ce avea mai multe minivan-uri care călătoreau prin țară, sub sloganul “Oamenilor le place! Pentru că se potrivește perfect!”. Odată cu deschiderea facilităților de vopsire și imprimare în 1959, ciclul a fost complet – de la producția de materie primă, la produsul finit.

Inovația ce respectă tradiția a fost mereu principiul după care ne-am ghidat în istoria companiei noastre, încă de la începuturi și prin toate stadiile de dezvoltare a grupului. De-a lungul generațiilor, Miroglio a trecut prin numeroase transformări, făcând față schimbărilor din piața și contextelor sociale și economice, depășind momente complicate și profitând de oportunități.

Pentru noi, a fi inovatori prin tradiție înseamnă căutarea permanentă a oportunităților de dezvoltare, fiind în același timp fideli rădăcinilor noastre.”, spune Giuseppe Miroglio, Președintele Miroglio Group.
În domeniul modei, Miroglio a fost prima companie italienească dedicată modelelor curvy, începând acum 32 de ani, în 1985, cu brandul Elena Mirò. Apoi, în 1993, a lansat primul lanț italienesc fast fashion – Motivi – căruia i s-au adăugat din 2001 brandurile Oltre și Fiorella Rubino.

Astăzi, Miroglio Group are 1.188 de magazine, echivalentul a peste 10 km de vitrine, și o rețea de distribuție de peste 2.400 de magazine partenere. Spiritul antreprenorial a fost întotdeauna însoțit de focusul pe oameni: încă din 1970 a fost creată Fundația Miroglio care oferă ajutor social, îngrijire medicală și activități culturale pentru angajați și comunitățile locale.



În ultimii ani Miroglio a investit constant în inovație tehnologică. Pentru Miroglio Fashion, o investiție de 40 milioane euro în 2017 a fost orientată către proiecte de marketing, IT  - cu proiectul “Miroglio Retail 4.0”, și ambițiosul plan „300 în 300”, care vizează refacerea a 300 de unități de vânzare în Italia de-a lungul anului, aducând în primele luni ale anului o creștere de 18% a cifrei de afaceri. Pentru Miroglio Textile, resurse și investiții substanțiale sunt dedicate încă din 2013 pentru un proces de producție sustenabil, cu o nouă generație de imprimante digitale și tehnologii de producție prietenoase cu mediul înconjurător. Dedicația către inovație este susținută de lansarea
MIP – Miroglio Innovation Program, prin intermediul căruia grupul promovează start-up-uri inovatoare din lumea modei, un nou pas către dezvoltare cu focus pe comunități locale și oameni.

În Romania, grupul Miroglio este reprezentat de către brandul Motivi, primul lanț italienesc de fast fashion.
În prezent sunt 15 magazine Motivi în țară - 3 în București, 2 în Timișoara, 2 în Cluj și câte unul în Iași, Arad, Constanța, Ploiești, Pitești, Târgu Mureș, Bacău și Suceava. Pentru acest an compania plănuiește să investească în modernizarea mai multor magazine din rețeaua națională.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod