Andreea Răducan este noua președintă a Federației Române de Gimnastică

Adunarea Generală de Alegeri în cadrul Federației Române de Gimnastică (FRG) a avut loc azi,  4 august 2017, orele 11, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, București, în Sala ”Nadia Comăneci”.  Este un moment important pentru Federația Română de Gimnastică, moment în care se stabilesc strategiile și planurile de acțiune pentru dezvoltarea gimnasticii românești, pe o perioadă de patru ani, 2017-2021.

Generația nouă crede în colaborare și în comunicare, crede în inspirație și în schimbare. Avem datoria de a continua tradiția, reclădind performanța gimnasticii românești. Este nevoie de determinare, efort comun, de comunicare și de dorința de a obține performanță. Lumea a învățat gimnastică de la noi, iar noi nu putem trăi acum doar din amintiri. Consider că este nevoie de deschidere, bunăvoință și multă muncă pentru a reuși în ceea ce ne-am propus.

Și cred, mai mult ca oricând, că alături de o echipă unită, experimentată și implicată, putem reclădi performanța gimnasticii românești” a declarat Andreea RĂDUCAN, Președinta Federației Române de Gimnastică.

Ordinea de zi a Adunării Generale a vizat aprobarea structurii nominale a tuturor membrilor afiliaţi la data de 4 august 2017 (cu drept de vot în Adunarea Generală de Alegeri), în scopul actualizării Actului Constitutiv al FRG, afilierile, suspendările, excluderile, alegerea organelor de conducere și control ale FRG pentru perioada 2017-2021, mandatarea persoanei/persoanelor care vor semna în faţa notarului public, în calitate de reprezentant desemnat de către Adunarea Generală, în vederea certificării procesului-verbal de şedinţă şi autentificarea hotărârilor Adunării Generale /actului adiţional la actele constitutive, mandatarea persoanei /persoanelor care să ducă la îndeplinire diligenţele legale pentru avizarea hotărârilor luate în cadrul Adunării Generale de Alegeri, alte aspecte diverse.

În cadrul Adunării Generale de Alegeri FRG din 4 august 2017, au fost desemnați membrii noului Comitet Executiv și ai Comisiilor de Apel și de Cenzori, astfel: Andreea RĂDUCAN – Președinte, Maria FUMEA și Dan GRECU – Vicepreședinți, Gina GOGEAN, Angela CACOVEANU, Adrian DURLĂ,  Olga DIDILESCU, Cătălin MERAN, Augustin POP, Ingrid ISTRATE – Membri.

Din Comitetul Executiv mai fac parte: secretarul general, directorii tehnici: gimnastică artistică feminin, gimnastică artistică masculin, gimnastică aerobică, precum și reprezentantul sportivilor. De asemenea, au fost desemnați membrii Comisiei de Apel: Gabriel Popescu și Clemența Garabet, precum și ai Comisiei de Cenzori: Paul Bobîrci, și Valentin Dragomir.

Andreea Răducan este multiplă campioană mondială și olimpică la gimnastică, autoare a cărții autobiografice “Reversul medaliei”, jurnalistă și comentatoare sportivă. După retragerea din cariera de gimnastă, s-a implicat în numeroase programe de susținere și promovare a sportului de masă și de performanță, dar și în proiecte de televiziune, prin prezentarea de emisiuni precum “Fabrica de medalii”, “Arena”, “Cum se face un campion“, care au adus în atenția publicului munca depusă de sportivi și antrenori.

A absolvit cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport, specializarea Gimnastică, în cadrul Universității de Vest din Timișoara și a obținut diploma de master în Jurnalism tematic, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării – Universitatea București. În anul 2013 a obținut Doctoratul în Educație Fizică și Sport. Perioadă de 11 ani a lucrat în cadrul Fundației Olimpice Române, activitate care i-a dat posibilitatea de a-și dezvolta calitățile de comunicare, de management și de fundraiser, deținând în prezent funcția de Președinte. În anul 2000 a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului și Ordinul Serviciul Credincios în grad de Comandor.

În 2001 a fost desemnată Sportiva anului, iar în 2008 a mai primit o distincție, Ordinul Sportiv – Clasa I. În anul 2011 a inițiat proiectul său de suflet, ”Cupa Andreea Răducan”, competiție de gimnastică organizată anual la Bârlad, orașul său natal, a participat activ la campania de promovare și derulare a proiectului „Țară, țară, vrem campioane!” și s-a implicat în organizarea Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj, din 2017.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod