A șaptea ediție a Taberei Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro este în plină desfășurare

În perioada 15-20 august, la Câmpulung Muscel este organizată cea de a șaptea ediție a Taberei Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro dedicată elevilor din clasele IV- XII.

În plină vară, elevii pasionați de matematică sunt la Câmpulung Muscel, participând la Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, în perioada 15-20 august. Aflată la cea de a șaptea ediție, cea mai populară tabără de matematică a devenit nu doar un proiect educațional de tradiție, dar și un eveniment așteptat de profesori și de elevi, deopotrivă.

În acest sens, sunt de menționat copiii care participă de câțiva ani la acest concurs, mulțumiți atât de calitatea concursului, cât și de importanța pentru viitorul lor a lecțiilor și workshop-urilor susținute aici.

La această ediție avem un record de participare – fiind prezenți 184 de tineri dornici să-și consolideze cunoștințele de matematică.

Interesant la acest proiect este faptul că Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro este gratuită pentru participanți, singurul cost fiind cel al transportului. Ca și în cadrul celorlalte ediții ale taberei, și anul acesta organizatorii au pregătit o serie de surprize. În primul rând, sunt lecțiile de tip OIM, o prezentare Bitdefender cu tema ”Pericolul rețelelor sociale și ABC-ul securității cibernetice” sau un workshop LaTeX (instrument cu care se pot scrie formulele matematice).

În cadrul activităților recreaționale, elevii vor avea parte de ateliere de programare cu premii, ateliere de dezvoltare personala, ateliere de artă, pictură pe tricouri, dansuri populare, dar și de concursuri de fotbal și tenis, jocuri de munte și un foc de tabără impresionant.

ViitoriOlimpici.ro este un proiect realizat în parteneriat între compania de software educațional Intuitext (parte a grupului Softwin) și Societatea de Științe Matematice din România (SSMR).

Continuând tradiția inițiată de Gazeta Matematică, Intuitext și profesorii din cadrul SSMR au dus în mediul online performanța în matematică! În fiecare an, concursul organizat pe site-ul ViitoriOlimpici.ro este urmat de o tabără la Câmpulung, unde elevii cu cele mai bune rezultate participă gratuit și experimentează matematica altfel: întâlnesc echipa ViitoriOlimpici.ro, participă la etapa finală a concursului și experimentează pasiunea pentru matematică într-o manieră inedită.

În organizarea taberei, alături de Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Intuitex, s-au mai implicat Primăria Municipiului Câmpulung, Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D.
Aricescu” şi Colegiile „Dinicu Golescu” și „Carol I”. Din echipa care a coordonat desfăşurarea taberei au făcut parte şi în acest an domnul Radu Gologan, preşedinte SSMR, coordonatorul lotului naţional de matematică, domnul Andrei Eckstein, coordornator al lotului național de juniori şi domnul Ion Cicu, redactor la Gazeta Matematică.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod