A doua ediție „Design the illy can” invită tinerii artiști la un nou exercițiu de creativitate

illycaffè anunță organizarea celei de-a doua ediții a concursului „Design the illy can”, concurs prin care un tânăr artist are posibilitatea să realizeze designul pentru 20.000 de cutii de cafea illy care vor fi distribuite în România anul viitor.

În plus, câștigătorul premiului I va putea participa la cursul Disruptive Market Innovation through Design, organizat de Royal College of Arts UK în vara anului 2017, iar premiile II și III constau în produse illycaffè. Lucrările premiate vor fi expuse, de asemenea, într-o expoziție organizată la finalul proiectului și dedicată celor mai bune compoziții înscrise în concurs.

„Am fost plăcut impresionat de cum s-a desfășurat prima ediție Design the illy can în România, motiv pentru care invităm în continuare talentele locale să se afirme.

Prin acest concurs, ne-am propus să încurajăm tinerii să își exprime originalitatea și să îi răsplătim pe măsură. Totodată, ne dorim să contribuim la procesul de educare a unui tânăr artist, oferind câștigătorului acces la un curs de vară relevant pentru activitatea sa profesională, la una dintre cele mai apreciate universități din Marea Britanie.”, a declarat Carlo Bach, art & creative director illycaffè.

Competiția îi provoacă pe participanți să exploreze numeroase posibilități de exprimare a imaginației, având libertate în alegerea temei și compunerea lucrărilor. Juriul concursului din acest an este format din Carlo Bach, art & creative director illycaffè, Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondator Dizainăr, Eugen Erhan, asist.

univ. drd. al Universității Naționale de Arte din București, Magda Sficlea, prof. univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, și Ciprian Mihnea, lector univ. dr. al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.  

Câștigătorul primei ediții „Design the illy can” este Andrei Măceșanu, student al Universității Naționale de Arte București, iar tema lucrării sale a făcut referire la curiozitatea asupra felului în care oamenii relaționează și se raportează la cafea. Cutia având designul creat de Andrei va fi expusă în cadrul proiectului Diploma 2016, organizat la Palatul Știrbei între 21 și 30 octombrie 2016, alături de celelalte cutii illy art collection, semnate de nume celebre ale artei contemporane.

Printre personalitățile cu care illycaffè a colaborat până acum pentru realizarea edițiilor speciale illy art collection, se numără: James Rosenquist, Michael Lin, Michelangelo Pistoletto, Tobias Rehberger, Kiki Smith, Liu Wei, Sebastião Salgado, Robert Wilson și Gillo Dorfles.

„Design the illy can”, ediția a II-a, este organizată în România de către Pro Brands Distribution, unic importator și distribuitor al cafelei illy în România, în perioada 21 octombrie – 11 decembrie 2016. Participanții își pot înscrie ideile în concurs prin trimiterea unui e-mail la adresa designtheillycan@probrands.ro în acest interval de timp, iar câștigătorul va fi anunțat la finalul lunii ianuarie 2017.

Mai multe detalii despre competiție și regulamentul acesteia sunt disponibile pe platforma: www.probrands.ro/designtheillycan/.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod