7 tipsuri pentru a avea succes in carieră

Simona Muscă, autoarea cărții Conjugat la feminin, ne oferă cateva tipsuri de care orice femeie ar trebui să țină seama, pentru a avea succes în carieră sau în business. "O parte din lecțiile strânse de-a lungul timpului le aștern astăzi pentru voi, sperând să fie deghizate într-un cadou folositor care să vă ajute pe drumul vostru conjugat la feminin", spune Simona.

1. Timp pentru tine și timp pentru businessul tău - Da, seamănă cu un citat din Coco Chanel, care afirmă că „există un timp pentru iubire și există un timp pentru muncă”. Eu merg mai departe și spun că există un timp pentru tine – pe care trebuie să înveți să-l delimitezi și un timp pentru muncă – care se va dilata inclusiv în timpul tău liber.

2.
Disciplină, independență și creativitate - Chiar dacă par valori autonome, aceste ingrediente te vor ajuta să-ți găsești echilibrul. Ai nevoie de o rigoare a lucrurilor pe care le faci, de un calendar al activităților tale, de independență în luarea deciziilor, dar și de creativitate pentru punerea lor în practică. În momentul când vei învăța cum să jonglezi cu ele, vei descoperi că afacerea ta stă deja pe picioare și se îndreaptă spre reușită.

3. Ascultă-i pe cei din jurul tău - Nu te dezice niciodată de un prieten doar pentru că nu este de acord cu tine. În același timp, nu trebuie să cazi în plasa naivității și să ai impresia că toți îți vor binele; invidia îți va fi unul dintre cei mai gravi inamici, așa că este bine să înveți să faci diferența între un prieten interesat și unul sincer.

4.
Cunoaște-ți limitele  - În orice sector al vieții tale trebuie să-ți cunoști limitele. Şi, îți spun din proprie experiență, limitele tale sunt cu mult mai permisive decât lași tu să se vadă. În momentul în care crezi suficient de mult în tine și în afacerea ta, atunci te vei convinge că toate încep să se îndrepte spre făgașul dorit.

5. Lauda... modestă - Atunci când ai realizări, nu le ascunde, crezând că cineva ți le va ghici. Greșești dacă nu „te lauzi” cu realizările tale, cu lucrurile pe care ai fost în stare să le faci – bineînțeles, lauda fiind cu măsură și cu bun-simț.

6. Oameni, Oameni, Oameni - Totul se face cu şi prin oameni.
Până și businessurile! Nu cu tabele, nu cu liste, nu cu planificări, ci cu oameni – când reușești să înțelegi asta cu adevărat, deja ești cu un pas mai aproape de realizarea visului tău!

7. Pune pasiune în tot ceea ce faci - Există o vorbă pe care o știu de când eram mică, de la familia mea: „Hai, cu pasiune!”. Am învățat că, punând pasiune în absolut tot, de la bucătărie și până în business, toate vor căpăta altă aură. Am fost învățată să apreciez calitatea, seriozitatea și dăruirea unui om, însă cel mai mare preț îl pun pe pasiunea care învăluie orice lucru. Sunt convinsă că gândurile mele pline de energie pozitivă vor ajunge la voi, vă vor încununa de succes și vă vor da energia necesară împlinirii visurilor voastre! Vă doresc să vă mențineți motivați, pozitivi și frumoși, exact așa cum sunteți!

 
Credit foto: Aurel Serban
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod