migrenă

Suferi de migrene? Ai putea avea nevoie de vitamina D!

Consumul de cafea, alcool, țigări, ciocolată şi mezeluri poate provoca apariţia migrenelor. Un nou studiu arată că și lipsa unor nutrienți ar sta la originea durerilor de cap severe.

Copiii și tinerii adulți care prezintă carențe ale vitaminelor D, B2, B9 și în coenzima Q10 sunt mai expuşi la migrene, relevă un nou studiu.

Consumul anumitor alimente sau excitante — cafea, alcool, țigări, ciocolată, mezeluri — poate declanșa migrene. Un nou studiu american, menţionat de site-ul  metronews.fr., dezvăluie însă că și lipsa unor nutrienți poate cauza dureri de cap extrem de severe, relatează Agerpres. Rezultatul arată că există carențe de vitamine la copiii, adolescenții și tinerii adulți care suferă de cefalee.

Cercetătorii de la Cincinnati Children's Medical Center (Statele Unite) au analizat datele a 7.961 de pacienți care sufereau de migrene.

Ei au evaluat nivelurile sanguine de vitamina D, de riboflavină (vitamina B2), de folat (vitamina B9) și de coenzima Q10, un puternic antioxidant.

Rezultatele studiului arată că peste jumătate din participanții cu migrene suferă de carențe ale celor patru vitamine menționate. Astfel, 70% dintre ei prezintă o deficiență de vitamina D față de aporturile nutriționale recomandate, adică 600 de unități internaționale (UI) sau 15 micrograme de adult. Acest deficit afectează mai mult băieții și bărbații tineri.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod