Studiu revoluţionar: Cancerul de sân, învins în 11 zile

Cercetătorii au testat efectele a două medicamente, iar rezultatele sunt încurajatoare: cancerul de sân a fost distrus în doar 11 zile.

Profesorul Nigel Bundred a prezentat rezultatele cercetării la Conferinţa Europeană a Cancerului de Sân, de la Amsterdam, şi a explicat că au fost testate efectele combinate a două medicamente, Herceptin (cunoscut şi sub denumirea trastuzumab) şi Lapatinib. Acestea sunt folosite deja în tratarea cancerului de sân, dar este pentru prima oară când sunt utilizate împreună, înaintea operaţiei şi a chimioterapiei. Oamenii de ştiinţă au descoperit că formula a funcţionat şi a eliminat unele tipuri de cancer de sân în doar 11 zile, relatează Science Daily.



Studiul finanţat de Cancer Research UK s-a bazat pe folosirea acestor medicamente pentru a combate acţiunea unei proteine, HER2, care contribuie la dezvoltarea şi la înmulţirea celulelor canceroase. Aceasta determină şi recidivarea cencerului în mai multe cazuri decât în alte tipuri de cancer.

Odată aplicat, noul tratament elimină necesitarea chimioterapiei şi a operaţiei. Efectele secundare ale chimioterapiei, precum căderea părului, oboseala, stările de ameţeală şi de vomă, sunt evitate astfel, impactul asupra organismului fiind mult redus.


Studiul a fost efectuat pe un grup de 257 de femei cu cancer de sân de tip HER2 pozitiv. Jumătate din eşantion a primit combinaţia de medicamente Herceptin şi Lapatinib, iar cealaltă jumătate a reprezentat grupul de control.
Cercetătorii au descoperit că 11% din femeile care au luat medicamentele nu mai aveau celule canceroase în mai puţin de două săptămâni de la începerea testului, iar în 17% din cazuri tumorile s-au redus dramatic.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod