STUDIU: Alcoolul şi carnea stimulează fertilitatea masculină. Cafeaua o inhibă

Consumul moderat de alcool şi carne stimulează fertilitatea masculină, în timp ce cafeaua o inhibă, potrivit unor studii prezentate la o convenţie medicală organizată recent în Hawaii, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Atunci când este consumat în exces, alcoolul influenţează negativ performanţele din dormitor ale bărbaţilor, însă un pahar cu bere sau vin, consumate ocazional, pot să amelioreze fertilitatea masculină şi funcţia sexuală, afirmă autorii unui studiu recent.

În schimb, consumul de cafea şi de alte băuturi cu cofeină reduce capacitatea reproductivă a bărbaţilor.

Potrivit unui alt studiu, consumul moderat de carne creşte densitatea spermei, în comparaţie cu bărbaţii vegetarieni şi cu adepţii dietei vegane.

Cercetătorii care au participat la cea de-a 70-a conferinţă anuală organizată la Honolulu, în Hawaii, de Societatea Americană de Medicină Reproductivă au dezvăluit impactul pe care diversele stiluri de viaţă le au asupra capacităţii reproductive a bărbaţilor.

Cercetătorii de la Universitatea Rochester din New York au chestionat un grup de 753 de bărbaţi care urmau tratamente contra infertilităţii, între 2003 şi 2011, invitându-i să răspundă la o serie de întrebări despre consumul de alcool, fumat, sănătatea sexuală şi nivelul de satisfacţie.

Vârsta medie a respondenţilor a fost de 35 de ani.

Aproape trei sferturi (73%) dintre participanţii la studiu au spus că obişnuiesc să consume alcool şi doar 16% s-au declarat fumători. Rezultatele au arătat că bărbaţii care consumă alcool au raportat performanţe sexuale mai bune decât abstinenţii, în timp ce bărbaţii care nu beau alcool prezintă un risc mai mare de a suferi de disfuncţii erectile şi un risc mai mare în ceea ce priveşte incapacitatea de a finaliza actul sexual.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod