Un zambet frumos... dar cu ce pret? 3 boli grave transmise in cabinetul stomatologic

Te-ai gandit vreodata ca o simpla vizita la medicul dentist poate insemna inceputul unei lungi suferinte? Mai mult...
Te-ai gandit vreodata ca o simpla vizita la medicul dentist poate insemna inceputul unei lungi suferinte?

Desi in ultimii ani au existat o multitudine de campanii de educare a publicului, nici una dintre acestea nu a prezentat pericolul contaminarii cu virusi deosebit de periculosi in cabinetul stomatologic. Studiile recente realizate de catre ADA (American Dental Association) au aratat, insa, ca o mare parte dintre persoanele diagnosticate cu diverse boli au fost infectate in timpul vizitei la medicul dentist.

Cat de grav poate fi acest lucru? Chiar fatal! Iata care sunt cele mai periculoase 3 boli la care esti expus:

1. Hepatita B si C


Atat Hepatita B, cat si Hepatita C pot fi transmise prin intermediul tratamentelor stomatologice, fapt ce este favorizat chiar si de lipsa utilizarii manusilor chirurgicale. Din acest motiv, este foarte important sa te informezi cu privire la regulile de igiena atunci cand alegi medicul dentist!

2. HIV


Pare greu de crezut, insa au existat numeroase cazuri in care pacientii au fost infectati cu virusul HIV in timpul procedurilor stomatologice. Lipsa instrumentelor sterilizate si conditiile de igiena precara pot favoriza adesea transmiterea acestui virus.

3. Tuberculoza (TBC)


Este cunoscut faptul ca aceasta infectie bacteriana localizata de cele mai multe ori in plamani este raspandita cu usurinta prin intermediul aerului. Pentru a preveni transmiterea Tuberculozei, asigura-te ca medicul dentist poarta masca pe durata intregului tratament!

Cum poti preveni transmiterea acestor boli si aparitia infectiilor?
 
Pentru a avea certitudinea ca nu te expui nici unui risc, alege o clinica de medicina dentara certificata ISO! DENT ESTET este pima si singura clinica de medicina dentara din Romania certificata ISO de catre renumita firma germana The Germanischer Lloyd Certification GmbH din Hamburg.

In plus, este important de stiut faptul ca in Romania doar 50% din cabinetele stomatologice respecta normele europene in materie de sterilizare a instrumentarului medical. Pentru a fi sigura de alegerea ta, opteaza pentru o clinica medicala ce respecta normele europene de sterilizare a instrumentelor medicale in 6 pasi!

Tii la sanatatea ta? Atunci trebuie doar sa te informezi si sa faci alegerea corecta! Te asteptam!
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionescu D. pe 18 Iul 2011, 03:18
    Aveti grija cand mergeti la dentist!

    Mie personal mi- e teama sa mai intru intr-un cabinet stomatologic, chiar daca au instrumentar pentru dezinfectare si spun ca respecta standardele de dezinfectare. Chiar credeti ca il utilizeaza dupa fiecare pacient? Multi vor sa ramana cu cat mai multi din banii tai in buzunar si fac economie de materiale si energie . Cine ne asigura ca acul de la seringa cu anestezie a fost schimbat, sterilizat cum trebuie? Sau freza? Medicilor nu le pasa de noi, lucreaza la intamplare , iar unii ne infecteaza intentionat ca sa se razbune fiindca au luat si ei. De ce sterilizarea, schimbarea instrumentelor medicale nu se face in fata pacientilor? Daca spui asta unui dentist se enerveaza si cine stie ce ti face.Din acest motiv apar mii de cazuri noi de boli incurabile! Trebuiesc luate masuri dramastice si pedeapsa cu inchisoarea la fel ca si in cazul unei crime pentru cine contamineaza pe viata cu o boala incurabila , cum ar fi hepatitele b si c sau sida. Neglijenta, nepasarea, indiferenta sau rea vointa unor medici distrug vietile oamenilor , le iau dreptul de a se mai bucura de viata si de tot ce ofera ea!!! Impuscati ar trebui sa fie astfel de oameni!

    2
    0

  • gabriel pe 24 Aug 2010, 14:17
    un zambet frumos...

    Este adevarat ce se afirma. Am vazut stomatologi fara manusi ,fara masca,care sterg capul frezei cu spirt in loc sa-l schimbe cu freza folosita anterior,iar aceasta o fac aproape toti ca niste inconstienti ce sunt .Ar trebui sa li se ridice dreptul de practica.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod