Tu ştii să te speli corect pe dinţi? 8 greşeli pe care le-ai putea face



5. Foloseşti periuţa greşită

Asigură-te că foloseşti o periuţă moale sau foarte moale pentru a diminua şansele deteriorării dinţilor. Periuţele electrice pot fi foarte utile atât timp cât sunt utilizate corect. Dacă foloseşti duşul bucal asigură-te că este setat la cel mai mic nivel. Nivelele superioare pot dăuna zonei dintre gingie şi dinte. De asemenea, periuţa ta de dinţi poate fi un refugiu ideal pentru bacterii, inclusiv pentru stafilococi. Ar trebui să înlocuieşti periuţa ta de dinţi o dată la 3 luni , chiar şi mai devreme în cazul în care perii sunt uzaţi şi îndoiţi.
De-a lungul timpului perii se deteriorează şi se despica, iar bacteriile se cuibăresc în aceste spaţii. Pentru a minimaliza acest fenomen, clăteşte periuţa cu apă fierbinte după utilizare şi las-o să se usuce complet.

6. Foloseşti pasta de dinţi nepotrivită

Pastele de dinţi ce conţin bicarbonat de sodiu sunt utile pentru îndepărtarea petelor de pe dinţi deoarece sunt abrazive, însă de asemenea sunt dure cu smalţul, de aceea vă recomand să le folosiţi de două-trei ori pe săptămână. Cât despre pastele de dinţi pentru albire, acestea nu dăunează suprafeţei dentare.

7. Nu foloseşti aţa dentară

Aţa dentară pătrunde în spaţiile dentare în care periuţa nu ajunge. De cele mai multe ori cariile apar în spaţiul dintre dinţi.
Bacteriile rămân blocate acolo şi hrănesc zaharurile din particulele alimentare şi produc chimicale care rod smalţul şi deteriorează stratul moale de dentină. Acest fapt poate duce la apariţia cariilor dentare între dinţi care se depistează când deja caria este destul de avansată. Cu alte cuvinte, utilizarea aţei dentare nu este opţională şi reprezintă cel mai benefic mod de a păstra cariile la distanţă. 

Începe cu un fir de aţă dentară pe care îl legi de degetul mijlociu al fiecărei mâini. Foloseşte degetul şi vârful degetului pentru a pătrunde în spaţiul dintre dinţi având grijă să nu tragi cu putere înainte şi înapoi pentru a nu dăuna gingiei.
Înfăşoară aţa dentară în jurul dintelui şi curăţă în sus şi în jos de-a lungul lui pentru a îndepărta placa bacteriană. Repetă acest procedeu pentru fiecare dinte. Există şi suport pentru aţa dentară care vă poate uşura folosirea aţei. Acest lucru depinde de îndemânarea fiecăruia.

8. Nu te clăteşti după ce îţi periezi dinţii

Un periaj eficient şi utilizarea aţei dentare pot elimina placa bacteriană. Utilizarea apei de gură după aceşti paşi este esenţială deoarece elimină germenii rămaşi în cavitatea bucală. Foloseşte o apă de gură fără alcool, care nu arde, sau foloseşte o soluţie bucală cu fluor pentru a consolida şi întări smalţul cât şi pentru prevenirea apariţiei cariilor. 
 
Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook! 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod