Tot ce trebuie să ştii despre anestezia la stomatolog

Anestezia este cea care ne ajută de multe ori să trecem fără probleme peste vizita la medicul stomatolog. Este recomandată în cazul în care procedura stomatologică implică durere, atât la adulţi, cât şi la copiii cu vârstă mai mare de 9 ani.
Anestezicele, care blochează transmiterea impulsului nervos de-a lungul nervilor, sunt administrate pacienţilor atunci când procedurile stomatologice presupun durere. Anestezia implică injectarea substanţei în proximitatea nervului.

“Pentru persoanele temătoare de ac, există sedarea intravenoasă (necesită medic anestezist în cabinet) şi inhalosedare (care necesită o aparatură specială în cabinet)”, explică medicul Cristin Munteanu, de la cabinetul stomatologic Dental Praxis, din Bucureşti.
Odată administrată, pacientul nu va mai simţi durere, dar nici nu-şi va mai putea controla muşchii din zona anesteziată.

Anestezia la stomatolog: Cât timp durează anestezia?


Anestezia poate acţiona între 1 şi 4 ore, în funcţie de următorii factori:
  • tipul anesteziei (cu adrenalină sau fără – cea cu adrenalină are efect mai îndelungat).
  • zona unde se face anestezia (în zone mai vascularizate, anestezicul este eliminat mai repede).
  • cantitatea administrată.


Anestezia la stomatolog: Când nu prinde anestezia?


Anestezia poate “să nu prindă” în cazul pacienţilor care consumă droguri, alcool, care au infecţii acute, tumori localizate la nivelul la care se practică puncţia anestezică ori inflamaţii acute ale nervului. Anestezia poate să nu aibă efectul scontat şi în cazul în care există variaţii anatomice ale nervului într-o altă poziţie decât cea normală.

Dacă te cunoşti cu anumite afecţiuni cronice este indicat să anunţi medicul stomatolog. “Există contraindicaţii pentru anestezie legate de boli sistemice, afecţiuni cardiovasculare, epilepsie , alergii la conservanţii din soluţia anestezică”, subliniază specialistul de la Dental Praxis.
De asemenea, avertizează medicul cu privinţă la posibilele alergii de care suferi!

În cazul în care ai o senzaţie de ameţeală ori simţi bătăi neregulate ale inimii, este posibil să ţi se fi administrat o doză prea mare de anestezic. “Riscurile unei doze crescute sunt: lipotimii, vertij şi tahicardie”, mai spune doctorul stomatolog.

Pentru că anestezia “să prindă” fără probleme, nu consuma cafea sau băuturi pe bază de cofeină cu cel puţin jumătate de zi înainte de vizita la stomatolog.
De asemenea, este indicat să iei medicamentele pentru afecţiunile de care suferi şi să mănânci bine înainte de anestezie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Florina pe 21 Feb 2020, 01:16
    O intrebare

    Buna am și eu o problema misa administrat anestezia la dentist și de atunci misa strimba buza de sus din partea dreapta ce poate. Fii ??

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod