Studiu. Ceaiurile de fructe pot distruge dinții

Experții avertizează că ceaiurile de fructe consumate frecvent pot distruge dinții, deoarece accelerează eroziunea smalțului dentar.
Multă lume preferă ceaiurile de fructe pentru că sunt mai aromate, însă o cercetare scoate la iveală faptul că acestea au un efect foarte nociv asupra dinților. Dacă bei frecvent ceaiuri din fructe și consumi gustări sărate (chipsuri), acizii puternici din acestea distrug smalțul dentar și favorizează apariția cariilor, se arată într-un studiu publicat în British Dental Journal și citat de independent.co.uk 

Cercetătorii de la King’s College London au descoperit că atunci când consumăm alimente acide, în special între mesele principale, acest obicei poate să fie extrem de periculos pentru sănătatea dinților. 

Rezultatele au arătat că persoanele care consumă de două ori pe zi băuturi acide (ceaiuri fierbinți de fructe, sucuri acidulate, apă cu lămâie) sunt de 11 ori mai predispuse riscului de a face carii.
Și nu numai aceste obiceiuri au fost catalogate ca fiind extrem de nocive pentru dantură. Se pare că pe lista cu alimente rele pentru dantură intră și: dulciurile cu arome de fructe, murăturile în oțet, chipsurile cu sare și oțet, precum și vinul.

Un alt lucru esențial pe care l-au semnalat oamenii de știință este tocmai faptul că nu contează doar ceea ce mănânci și bei, ci frecvența cu care aceste alimente acide intră în contact cu dinții tăi. Astfel, obiceiurile de a avea gustări dese este considerat ca fiind extrem de periculos pentru sănătatea danturii. 

”Este binecunoscut faptul că o dietă acidă accelerează eroziunea smalțului dentar, însă studiul nostru arată ce impact are modul în care consumăm aceste alimente acide.
Pentru că eroziunea smalțului dentar este foarte frecvent întâlnită este vital să prevenim acest lucru. Și putem face asta doar cunoscând alimentele care fac rău. Reducând din dieta noastră consumul de alimente acide poate să întârzie eroziunea dentară și să protejeze dantura”,
explică Dr. Saoirse O’Toole, coordonatorul studiului. 

Eroziunea dentară afectează peste 30% de europeni, iar acest lucru conduce la o sensibilitate crescută a dinților. Ea apare dacă dinții sunt expuși unui atac acid din alimente și băuturi consumate frecvent.
Ca să previi acest efect trebuie să reduci consumul acestor băuturi sau să le bei cu paiul pentru a limita contactul lor cu suprafața dintelui. 

De asemenea, trebuie să folosești o pastă de dinți care combate erozinea dentară și să eviți spalăatul dinților imediat după ce ai consumat alimente sau băuturi acide. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod