Semne care ar trebui să vă trimita de urgenţă la un control stomatologic

Atata vreme cat nu experimentati dureri deranjante si dese, cel mai probabil nu va faceti prea multe griji in privinta igienei dumneavoastra dentare si nici nu va trece prin cap sa va programati o vizita la medical stomatolog.
Ceea ce nu este intotdeauna foarte bine, pentru ca si daca considerati ca aveti o igiena dentara buna, tot ati putea omite cateva semnale pe care vi le transmit dintii dvs, ca lucrurile nu stau tocmai bine. Sunt cateva semen pe care nu trebuie sa le ignorati, ci, din contra , ar trebu sa va trimita de urgenta in cabinetul medicului stomatolog.

De exemplu, durerea brusca si ascutita de dinti, pe care nu o puteti pune pe seama unui aliment tare sau a unei bauturi prea rece sau prea calda, poate indica faptul ca aveti o carie dentara.
Sangererea gingiilor! Contrar opiniei generale, nu este normal sa va sangereze gingiile.
Daca gingiile sangereaza atunci cand va periati dintii sau atunci cand folositi ata dentara, este indicat sa mergeti cat mai repede la un control stomatologic, pentru ca este posibil sa suferiti de o boala parodontala. Pana ajungeti la medical stomatolog insa, asigurati-va ca respectati cateva reguli de ingiena dentara stricte: doua periaje pe zi si utilizarea zilnica a atei dentare.

Dintii in permanenta patati nu trebuie ignorati, intrucat ar putea fi semn al unor carii dentare . Petele de  de culoare inchisa nu sunt intotdeauna dureroase, mai ales daca cariile pe care le ascund sunt in stadiu incipient.

Daca scrasniti din dinti sau chiar pierdeti dinti care par sanatosi, atunci trebuie sa ajungeti de urgenta la medical stomatolog, care in urma unui consult va poate recomande o gutiera de bruxism, pe care sa o folositi cel putin noaptea, in timpul somnului, cand aceasta manifestare (scrasnitul dintilor) devine necontrolabila.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod