Sănătate. De ce este important periajul cu pastă de dinţi?

Cum să alegi cel mai bun produs şi în ce cantitate trebuie să-l foloseşti ca să fie eficient? Află totul de la un medic stomatolog!
1. Pasta de dinţi şi un periaj corespunzător acţionează pentru îndepărtarea plăcii, o pelicula lipicioasă de bacterii care se dezvoltă pe dinţi şi cauzează carii, boli ale gingiilor şi, în ultima instanţă, pierderea dinţilor, în cazul în care nu este controlată.

2. Pasta de dinţi conţine fluor, care conferă danturii mai multă rezistenţă împotriva degradării şi susţine remineralizarea, care ajută la repararea degradării timpurii înainte ca afecţiunea să fie măcar observată.


3. Ingredientele speciale din pasta de dinţi ajută la curăţarea şi lustruirea dinţilor şi, în timp, la îndepărtarea petelor.
 
4. Împrospătează respiraţia şi conferă cavităţii bucale un sentiment de curăţenie.


Ce tip de pastă de dinţi trebuie să folosesc?


Atâta timp cât pasta ta de dinţi conţine fluor, marca nu are o importanţă deosebită, indiferent că este sub formă de pastă, gel sau chiar pudră, sau că această are o anume aromă. Toate pastele de dinţi pe bază de fluor acţionează eficient împotriva plăcii şi curăţă şi lustruiesc smalţul dentar.

"Dacă dantura dumneavoastră este hipersensibilă la fierbinte sau rece, luaţi în considerare posibilitatea utilizării unei paste de dinţi proiectată special pentru dantura sensibilă, pastă de dinţi care să conţină bicarbonat de sodiu şi/sau peroxid de hidrogen (ambii agenţi de curăţire), acestea conferind cavităţii bucale o senzaţie plăcută de curat, de proaspăt, care poate reprezenta o motivare de a va spăla mai des, însă adevăratul ingredient activ care protejează dinţii este fluorul", ne spune Dr.
Luiza Costache-stomatologie generală, protetică şi estetică dentară la clinica stomatologică Velvet Dental.

Pastele de dinţi noi oferă formule avansate de albire cu scopul de a îndepărta petele şi de a face dantura mai albă şi mai strălucitoare, deşi nu pot egala nici pe departe eficacitatea unui tratament de albire profesional administrat sau prescris de un stomatolog.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod