Sănătate. De ce apare respiraţia urât mirositoare şi cum o elimini?

Mai mult de 90 milioane de oameni suferă de halenă cronică. În majoritatea cazurilor, aceasta este generată de gingii şi limbă.

Din ce cauze apare respiraţia urât mirositoare?


Deşi pot există câteva excepţii, în majoritatea cazurilor, halena îşi are originea în cavitatea bucală. Este cauzată de bacteriile din cavitate care descompun produsele alimentare greu de digerat, precum şi de degradarea acestora. Acest proces determină apariţia unor compuşi sulfurici care emit un miros asemănător ouălor stricate.

În anumite cazuri, mirosul poate fi cauzat de o boală cum ar fi diabetul sau de o problemă a sinusurilor, a faringelui, a plămânilor sau a stomacului.
Alte resturi din cavitatea bucală şi o igienă orală redusă pot cauza şi ele acest miros.

"Ca urmare, primul pas pentru rezolvarea problemelor legate de respiraţia urât mirositoare este efectuarea unui consult medical pentru a vă asigura că nu există nici o problemă de sistem care să contribuie la această stare", ne sfătuieşte Dr. Anatolii Glopina, medic protetică şi estetică dentară la clinica stomatologică Velvet Dental.

Există şi o serie de alţi factori care pot cauza halena: tutunul, alcoolul, apa de gură cu conţinut de alcool, usturoiul, ceapa, mâncarea condimentată, foamea şi gura uscată.
Aceştia sunt factori secundari, pe lângă vinovatul principal – bacteriile din cavitatea bucală.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod