Sănătate: Cum să tratezi retragerea gingiilor ca să nu-ţi pierzi dinţii


 

Care sunt avantajele unice ale regenerării gingivale minim invazive?


Principalul avantaj al regenerării gingivale minim invazive este faptul că aceasta nu presupune grefări, suturi complicate sau incizii, ci implică doar o simplă ajustare a țesutului deja existent. În plus, veți resimți mai puțin disconfort deoarece nu se folosesc bisturie sau alte instrumente chirurgicale invazive, comparativ cu metoda tradițională de grefare. Tocmai de aceea, intervenția durează aproximativ o oră și se pot rezolva până la 10 dinți în aceeași ședință, rezultatele fiind excelente, cu un aspect natural și de durată.
 


Cât durează recuperarea?


Regenerarea gingivală minim invazivă este o intervenție simplă, pacientul se recuperează mai rapid prin comparație cu metoda tradițională de grefare. După tratament, locul de intervenție devine aroape invizibil, iar durerile sunt minime. Datele clinice obținute pe parcursul unui studiu realizat pe 43 de pacienți au arătat că toți pacienții cu retracții gingivale s-au vindecat fără probleme, gingia păstrându-și toate caracteristicile, fără diferențe de culoare sau de altă natură.
 

"Timpul de vindecare diferă de la caz la caz, însă o vindecare completă s-a constatat la 6 săptămâni de la intervenție. Chiar am și îmbunătăţit tehnica în ultimul an, prin introducerea A-PRF, o metodă dezvoltată de prof. Joseph Choukroun, deja populară în toată Europa. Aceasta constă în obținerea din sângele pacientului, centrifugat în cabinet, a unor compuși bogați în elementele responsabile de vindecare. Implicarea acestei metode face ca vindecarea să fie mai rapidă și mai sigură.”
explică dr.
Dan Borteanu, medic stomatolog în cadrul Respiro Dental, singura clinică din România în care se efectuează această procedură.

Un control regulat la medicul dentist și o discuție despre obiceiurile defectuoase ajută la înțelegerea problemei, intervenția rapidă și stoparea procesului. Totuși, pentru ca rezultatele obținute să fie de durată, pacienții care optează pentru această metodă trebuie să aibă o igiena orală corespunzătoare (periaj dentar de două ori pe zi și folosirea aței dentare și a apei de gură) și să meargă o dată la 6 luni la cabinetul stomatologic pentru detartraj.   

Prețul unei astfel de proceduri începe de la 100 euro per dinte, la care se mai adaugă costul membranelor de colagen. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 9 Mai 2015, 15:21
    E vorba cumva de Pinhole Gum Rejuvenation a lui John Chao?

    Pare o investitie serioasa, insa daca beneficiul este pe masura atunci merita. De aceea, am nevoie sa stiu care e sursa metodei ca sa pot citi mai mult. E vorba cumva de Pinhole Gum Rejuvenation a lui John Chao?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod