Sănătate. 7 leacuri băbeşti pentru dinţi care sunt periculoase

Aspirina, sarea sau pătrunjelul pot să agraveze problema cu care te confrunţi. Află de la un medic stomatolog de ce nu sunt bune aceste remedii de casă!
Ai o durere sâcâitoare de dinţi? Evită să foloseşti leacurile băbeşti, deoarece unele dintre acestea pot să fie foarte periculoase pentru dantura ta, avertizează Dr. Laura Mocanu, specialistul în stomatologie generală al clinicii Art Implant.


De ce nu este bine să foloseşti leacuri băbeşti când te dor dinţii?


Specialistul susține că printre ”leacurile” preferate ale celor ”certați” cu dentistul sunt bucățile de aspirină și de tămâie, pătrunjelul, spray-ul odorizant, alcoolul medicinal sau băuturile alcoolice tari, sarea, alte pastile găsite la îndemână sau, mai grav, cleștele din trusa de scule. ”Toate substanțele aplicate în dintele respectiv accelerează necroza/gangrena, pentru că de cele mai multe ori acesta are o zonă expusă și inflamată din cauza căreia doare.
Pentru o perioadă scurtă poate exista o ușoară stopare a durerii, dar e o falsă impresie. E posibil să ”adoarmă” puțin nervul pulpar, dar bolile și bacteriile pulpare se agravează. Sunt cazuri în care din cauza unor astfel de tratamente se poate ajunge la stadii cronice de boală”
, a subliniat dr. Mocanu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod