Sănătate. 6 cauze care favorizează bolile gingiilor

Placa bacteriană este principalul factor determinant al parodontitei, dar există şi alte lucruri care influenţează apariţia problemelor gingivale
Parodontita, denumită şi boala gingiilor sau boala parodontală, începe prin dezvoltarea bacteriilor în gură şi poate ajunge la un stadiu în care, dacă nu este tratată corespunzător, se pot pierde dinţii din cauza distrugerii ţesutului din jurul acestora.

Dr. Andra Custura, medic stomatolog în cadrul clinicii Andra Smile îţi spune tot ce trebuie să ştii despre această afecţiune şi cum te poţi asigura că te fereşti de ea.


Care este diferenţa dintre gingivită şi parodontită?


„Gingivita sau inflamaţia gingiei de regulă precede parodontopatia. Cu toate acestea, este important să ştiţi că nu toate inflamaţiile gingiei duc la parodontoza .
În stadiul incipient al gingivitei, bacteriile din placa bacteriană care se depun pe dinţi cauzează inflamaţia gingiei şi sângerarea acesteia la periaj. Chiar dacă gingia este inflamată, dinţii rămân fixaţi în os, neproducându-se nicio lezare ireversibilă în această etapă
”, explică dr. Andra Custura.

Când gingivita nu este tratată, poate avansa la parodontopatie/parodontoză. Aceasta afecţiune determină desprinderea gingiei de dinte, formând un spaţiu între gingie şi dinte, numit pungă parodontală sau buzunar în care se adună resturi alimentare şi bacterii.
Sistemul imunitar al organismului luptă cu bacteriile pe măsură ce acestea se răspândesc tot mai mult înspre rădăcina dintelui.

În lupta dintre bacterii şi sistemul imunitar osul şi ţesutul din jurul dintelui au de suferit. Pe măsură ce boală progresează, tot mai mult os şi ţesut gingival se distrug în proces, lucru care determină mobilitatea dinţilor care nu mai au în ce să se susţină, într-un final ajungându-se la pierderea acestora.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • georgana pe 25 Ian 2017, 01:58
    bolile gingiilor

    trebuie sa mergeti la medic- clar. altfel mai puteti sa faceti gargara cu solutie trachisan, sa luati vitamine si sa ajungeti la stomatolog.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod